Moderaterna möblerar om

Moderaterna möblerar om. Anders Borg har lämnat partipolitiken. Anna Kinberg Batra, tar över hans roll och hon kommer även att vara gruppledare i Riksdagen  Jag ser fram emot att leda arbetet med den ekonomiska oppositionspolitiken för moderat del, har hon sagt till DN. Moderaterna stuvar om på fler platser.
Det är klart att detta är en stor omställning för M eftersom de två personer som haft stort förtroende även utanför den innersta kretsen försvinner. Från den innersta kretsen som drev tesen om de nya moderaterna har flera försvunnit
Jag tror forfarande att det var Reinfeldt som i sitt tal om att öppna era hjärtan var det som gjorde att många moderatväljare gick över till SD vilket innebar att moderaterna hade väljare som var mer eller mindre främlingsfientliga.

3 kommentarer

  1. Erik

    Det är enkel matematik. De sossar som vid valet år 2006 och år 2010 gick till moderaterna främst på grund av sossarnas progressiva skattepolitik och sossarna icke-syn på individen gick tyvärr till SD för snart en månad sedan. Det är alltså gamm´ sossarna som är misstänksam till den svenska politikerkåren som sticker huvudet i sanden och vägrar möta skeptikerna till migrationspolitiken. Den enda politiker som faktiskt bekänt färg är Fredrik Reinfeldt. Han fattar att vi behöver öka vår befolkning och det har även vår Landshövding förstått och även Lars Lustig.

  2. Tor Eriksson

    Lennart är en insiktsfull och rutinerad politiker som har förmågan att analysera politiska processer på ett mycket adekvat sätt. Jag tror alltså precis som Lennart att detta med att ”öppna våra hjärtan” fick en ”ödesdiger” effekt för moderaterna.
    Jag är dock inte säker på att det var ett misstag. Kan det inte istället ha varit en klar strategi från Reinfeldt att ta ett politiskt farväl på ett politiskt korrekt sätt i full medvetenhet om effekterna? Han kommer ju nu att gå till historien som en ”god” människa. Hans snabba och definitiva besked om sin avgång redan på valnatten talar också för ett sånt scenario.
    Samtidigt tar han dock på sig problemen med hur de ”efterlevande” moderaterna ska organisera sig och hur man ska agera för en fortsatt politisk framgångsrik framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.