Död åt blockpolitiken i Norrköping

Död åt blockpolitiken i Norrköping. Trevligt att se att just i Norrköping blev det en ny kommunal regering som bestod av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet. Där är det både en valteknisk uppgörelse och en politisk.

Även här i Umeå kan det självklart bli politiska överenskommelser över blockgränserna i styrelser och nämnder när verksamhetsplanerna ska fastställas och då blir det utifrån den budget som beslutades i september och var mellan Socialdemokraterna.

Det blir spännande att följa den överenskommelse som gjorts i Norrköping om privata utförare i främst äldreomsorgen som både har kvalitetssäkring och regler om vinster.

Det dyker även upp många olika konstellationer runt om i landet som i Kiruna där moderater är med i samma regering som S. Anna konstellation i Boden. I många kommuner finns andra sammansättningar och det visar att det finns klokare politiker i kommunerna för där är man beredd att riva blockpolitiken för kommunens bästa och utifrån valresultatet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.