Fotbollen ur olika vinklar

Fotbollen ur olika vinklar. I går var det fotbollsgalan och väntade vinnare i både diamantbollen till Lotta Schelin och Guldbollen till Zlatan Ibrahimovic som var hans 9,e och 8,e raka

Det som överraskade var hans fina tacktal och personliga delar där han tyckte att Guldbollen hamnar i skuggan av det som hände Klas Ingesson och Pontus Segerström och att han hade en bror som dog för några månader sedan. Det finns ett liv som är viktigare än det här sa han när han mottagit Guldbollen.

Lotta Schelin var inte närvarande när hon fick sin 5,e diamantboll. Hon var upptagen med sitt lag.

Igår såg jag även en mycket bra dokumentär som speglade Klas Ingesson både som spelare och människa. Väl värd att se om den nu går i repris men den borde vara på någon Play kanal. Se den om du har möjlighet.

Damstjärnorna passade även på att ge en ordentlig känga till förbundet då flera av de största stjärnorna inte kunde medverka på grund av väntande Champions Leage senare i veckan

Henke Larsson återvänder till Helsingborg där han blir både tränare och manager på heltid. Han räddade kvar Falkenberg i allsvenska men avbryter det och återvänder till Helsingborg där han säkert kommer att lyckas bra.

Umeåfotbollen syns numera inte mycket av på riksnivå då stora stjärnor som skapar rubriker men där UIK,S damlag trots allt till mitten i allsvenskan. Tyvärr hade framgångarna synts mindre efter storhetstiden med Hanna, Malin, Ramona och Marta när laget var bäst i Europa.

Herrfotbollen för en tynande tillvara där UFC har svårt att lyfta sig uppåt i serien och seriesystemet. Det går upp och alldeles för mycket och ingen lirare som gör det där extra och drar stor publik. Umeå skulle behöva allsvenskan även för herrfotbollen liksom elitserien i Ishockey gör Björklöven. Tyvärr har vi för få huvudkontor för företag som gör att de som jobbar med sponsorintäkter till idrotten får slita håret av sig men trots det räcker inte pengarna till för att bli topplag. Gapet mellan intäkter är för stort mellan högsta och andra serien.

Idrotten och en bredd inom den är bra för samhället så att våra barn och våra ungdomar har något att sysselsätta sig med när de inte sitter på skolbänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.