Kommunstyrelse ett avslutat kapitel

Kommunstyrelse ett avslutat kapitel. Igår hade jag gjort 26 år som ledamot i kommunstyrelsen och nästa tisdag avslutar jag som au ledamot efter lika många år. Nästa lika länge har ju suttit i planeringsutskottet men under tiden 91-94 satt jag inte i PLU när vi förlorade valet till borgligheten som fick dåvarande miljöparti med sig. Det var under den tiden det hände lite i kommunen. Jag skulle kunna berätta många episoder men det tar jag med i graven eftersom diskussionerna var i förtroende.

Efter valet 1994 blev det åter S styre i minoritet med Margot som ordförande men när hon blev kommunförbundets ordförande var det jag som efter en votering fick uppdraget att leda partiet och vara lagledare för oss socialdemokrater och det blev 19 år som kommunstyrelsens ordförande och 20 år som kommunalråd.

Jag är stolt över det vi åstadkommit och vi har under dessa år sedan 1994 enbart under 2 mandatperioder haft ett politiskt samarbete om helheten i politiken med vänsterpartiet och det är främst budget det gällt, I övrigt har vi gjort upp med de som velat samarbete i fråga efter fråga så det blivit en majoritet. Som princip minoritetsstyre när vi haft fler mandat än alliansen i kommunfullmäktige

Jag har också skämtsamt sagt att jag kommer inte att förlora ett val som gruppledare så att jag hade tvingats avgå som ordförande och nu får Hans prova att upprepa detta. Jag är stolt över det vi åstadkommit och skäms egentligen inte en sekund över det Umeå som finns idag. Jag påstår att Umeå blivit en bättre och bättre kommun att leva och bo i.

Men allt har ett slut och även om jag känner mig hur pigg som helst förutom en förkylning som angripit mig. Jag fyller ju 69 år i februari och 26 år i kommunstyrelsen känns nog och då får man ägna lite tid åt saker som man enbart tycker är roligt även om jag kommer att ha några uppdrag kvar. Det har varit en härlig tid där man även fått många goda vänner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.