Nytänk på regeringskansliet är ett måste

Nytänk på regeringskansliet är ett måste. Sverige ser olika ut på olika sätt och jag har träffat så många Stockholmare som tror att samma förhållanden råder i Umeå och i Stockholm och tror att förhållandena i Umeå och Storuman ser lika ut. Däremot tror jag att i Umeå vet man i stora drag hur det ser ut i Storuman. Orsaken är enkel och det finns fd. Storumanbor som jobbar på myndigheter i Umeå.

Min tanke på detta tror jag det vore hälsosamt för att inte säga nödvändigt att tjänstemän på regeringskansliet får ett Norrländskt inslag. Vi har mycket duktigt folk i Norrland på de allra flesta områden. Jag tror det skulle vara nyttigt med dessa inslag både bland politiska tjänstemän men framför allt på olika nivåer bland de tjänstemän som bereder ärenden.

Nu har vi Sven-Erik Bucht som regionalminister och han vet nog hur det ser ut men även Ibrahim Baylan har varit verksam här i Västerbotten. Ett annat alternativ vore att lokalisera ut en del av den beredande verksamheten till andra delar av landet när vi har bra digitala kommunikationer som i Umeå.

Jag misstror inte Stockholmarna och tror inte att de inte kan men alla människor formas mycket i den miljö man lever i. Ta ett steg och hitta former för att anställa fler Norrlänningar och de kanske inte ens behöver flytta till Stockholm Jag är säker att mina tankar vore mycket bra för Sverige som nation.

En kommentar

  1. Sixten

    Stockholmskommunerna har i snitt 4kr lägre kommunalskatt som innebär en tusenlapp mer i plånboken per månad vilket är att beakta vid valet av bostadsort när man har ett helt arbetslivframför sig. Som man bäddar får man ligga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.