Bert Karlsson ogillar ockerhyror

Bert Karlsson ogillar ockerhyror. Han har reagerat på att kommunerna hyr för dyrt åt ensamkommande unga. Det har nyss avslöjats att någon kommun hyrt för rena rama ockerhyror åt ensamkommande unga. Han säger i en debattartikel i Expressen Att stat och kommun aldrig kunnat driva affärer är både en trist och tyvärr helt korrekt analys .

Att HVB-hem inte omfattas av upphandlingskrav gör inte saken bättre  Karlsson kräver bättre kontroll för att få bort kriminella element . För att bevisa att det går att driva asylboenden utan övervinster, har Karlsson skickat in sin bokföring till Riksrevisionen.

Det är intressant att han tycker det är fel att det går att göra övervinster på att hyra ut eller göra affärer med offentlig sektor. Det är nog med anledning av att Mölndals kommun hyrt en lägenhet för 68 500 i månaden och ägaren till lägenheten tycker det är helt OK. Det fanns flera andra lägenheter där Mölndals kommun satt bort till privata företag och där dessa hyror finns. Det är Expressen som avslöjat dessa affärer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.