Miljöpartiets fel att bensinskatten höjs

Miljöpartiets fel att bensinskatten höjs. Före valet lovade Stefan Löfven att inte höja bensinskatten. I vårbudgeten aviserade Magdalena Andersson en höjning. I Helsingborgs Dagblad säger hon att det beror på Miljöpartiet.

”Det är ingen hemlighet att vi inte gick till val på att höja bensinskatten. Men nu sitter vi i en regering med Miljöpartiet Ja, det är klart det är Miljöpartiet som drivit det i budgetförhandlingarna. Men samtidigt har jag inga problem att försvara det, eftersom oljepriset har fallit med närmare femtio procent” sa Magdalena
Vårens opinionsras förklaras främst med förlusten i budgetomröstningen.
 Vi har så klart skadats av att vår budget inte gick igenom i höstas. Det har påverkat bilden av regeringen, säger Andersson..

Det är självklart att man i en regering mellan flera partier så får man inte som man vill och i den frågan fick miljöpartiet. Det var samma sak som hände under alliansregeringen att inget parti sa då sig vilja höja just bensinskatten men det gjorde man. Ska man ha välfärd, vägar, järnvägar, försvar polis och allt vad det är så måste det finansieras med skatter. Alliansen i sin tur de sänkte skatterna så mycket att man lånade till skattesänkningarna

En kommentar

  1. Bertil

    Bra man passar på höja skatten bär bensinpriset fallit så mycket.
    Skatten måste till för infrastruktur av våra vägar. Annars blir det mer utförsäkringar och dyl av sjuka, arbetslösa. för att finasiera kostnaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.