Medierna gör en mycket gammal nyhet till en ny

Medierna gör en mycket gammal nyhet till en ny. Så är det och det gäller standarden på länets vägnät. Ni som brukar läsa min blogg och mina insändare vet att jag tagit upp att länet får minst pengar per kilometer till drift och underhåll av våra vägar.

Nu har man hakat på Motormännen som åker runt med någon sensor i bilen som reagerar på gupp och då blir det en nyhet att vägarna är dålig. Men som sagt det är en gammal nyhet och i region Västerbotten har vi länge vetat detta och även påpekat det. Inte nog med att vi har mycket mindre pengar utan vi har ett av de längsta vägnäten. Vi har även stora problem med tjälskador vilket de flesta andra länen i söder inte har.

Varför man diskriminerar Norrland vet jag inte men det har varit och är en uppgift för den granskande journalistiken. Jag tror som vanligt att det måste vara stora kunskapsbrister när det blir på detta sätt. Inte ont om Motormännen och deras arbete men det är mycket väl känt att vi har dåliga vägar i Västerbotten och det beror på att fördelningen av medel till drift och underhåll inte kan anses rättvis. Fördelningen sker inte efter behov.

2 kommentarer

  1. Jon Stenbeck

    Hej,

    En anledning till att Motormännen och våra vägombud gör dessa undersökningar är att vi vill ha bättre vägar i hela Sverige. Vi är övertygade om att våra granskningar kan minska kunskapsbristerna som du lyfter fram. Vad tror du?

    https://www.motormannen.se/nyheter/nyheter-2015/sveriges-samsta-vagar/

    Undersökningen visar bland annat:
    • Samtliga undersökta län norr om Dalälven har sämre kvalitet på vägnätet än något län söder om Dalälven.
    • Det sämsta vägnätet finns i Jämtland följt av Västernorrland och Västerbotten.
    • Dorotea i Västerbotten och Bräcke i Jämtland har de sämsta vägarna i Sverige.

    Anledningen till att vi gör undersökningar likt denna är Motormännen vill att hela Sverige ska ha tillgång till bra och säkra vägar.

    Vidare är jag lite nyfiken på vad du som politiker gjort för att komma tillrätta med det välkända problemet? För det är politikerna som har ansvaret för hur resurserna till Sveriges vägar fördelas.

    Med vänlig hälsning,

    Jon Stenbeck, informationschef, Motormännen

  2. Jon Stenbeck

    Hej,

    Motormännen vil att hela Sverige ska ha trafiksäkra vägar av hög kvalitet. Tyvärr visar våra vägombuds undersökningar att så inte är fallet. I den senaste undersökningen framkom bland annat följande:

    • Samtliga undersökta län norr om Dalälven har sämre kvalitet på vägnätet än något län söder om Dalälven.
    • Det sämsta vägnätet finns i Jämtland följt av Västernorrland och Västerbotten.
    • Dorotea i Västerbotten och Bräcke i Jämtland har de sämsta vägarna i Sverige. – See more at: https://www.motormannen.se/nyheter/nyheter-2015/sveriges-samsta-vagar/#sthash.GwRG8lb8.dpuf

    https://www.motormannen.se/nyheter/nyheter-2015/sveriges-samsta-vagar/

    Motormännen vill genom dessa undersökningar bidra till att minska kunskapen om den obalans som finns mellan satsningen på vägar i olika delar av Sverige.

    Det är politiker fördelar medel till det statliga vägnätet i Sverige. Därför är min fråga till dig vad du som politiker gjort för att bidra till bättre vägar?

    Med vänlig hälsning, Jon Stenbeck, informationschef Motormännen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.