Varför stannar EU migranterna i Sverige

Varför stannar EU migranterna i Sverige ? Det finns en del i Umeå som gör allt vad de kan för att finna parkeringsplatser för husvagnar trots att de inte har rätt att stanna här mer än tre månader då inte har en försörjning så de kan klara dig själva. De omfattas inte heller av våra trygghetssystem som sjukvård.

Visst kan man hjälpa tillfälligt men den bästa hjälpen de kan få är att få hjälp att åka hem till det land man kommer ifrån. Jag är inte säker på att alla som kommit hit vet vilka lagar som gäller. Stämmer den bild jag fått av hur media beskriver det vill framför allt några ordna fasta platser. På det sättet ger man migranterna en bild av att de kan stanna här. Jag tycker man lurar fattiga människor att stanna och att man lurar dem att begå ett fel. Barnen måste ju hem och gå i skola som deras hemland står för.

I Rumänien är det 10 års skolgång men tyvärr är det alltför många som låter barnen tigga i stället och utan skolgång finns ingen arbetsmarknad. Jag förutsätter att vi alla jobbar efter de lagar och regler som gäller i Sverige. Umeå kommun gör det och det vore väl illa om en kommun skulle bryta mot de lagar som gäller i landet.

4 kommentarer

  1. Anna

    De har rätt ok välfärdssystem för medborgarna i Rumänien, lång skolgång som du säger, socialbidrag att få hjälp med. Problemet är väl att bo i ett land där man inte ses som medborgare, då blir det väl lika svårt att få ta del av välfärdssystemet där som här. I Rumänien är det många som inte ser romer som medborgare. Så varför ska de då inte stanna här? De är lika lite medborgare i Sverige som i Rumänien i många fall

    • Staffan

      Att det kanske finns medborgare i Rumänien som inte ser romerna som Rumänska medborgare innebär per automatik inte att dom kan anses som svenska medborgare. Hur menar egentligen signaturen Anna? Det är 3 månader som gäller och dessutom att dom själva under tiden skall klara sin egen försörjning.

  2. Roland Larsson

    Hej Lennart. Bra att du markerar din klara åsikt i denna infekterade fråga! Jag tror att det behövs en kraftfull politisk markering från staten, dvs. regeringen. Om inget görs snarast så kommer problemen att eskalera, vi medborgare i vårt eget land har inget som helst ansvar för dessa människor. Vi har tillräckliga problem att försöka klara välfärden för våra egna, dvs. gamla, sjuka, barn och övriga i vårt samhälle som idag verkar helt glömmas bort i den infekterade och förljugna samhällsdebatt som vanliga media tillhandahåller. Jag saknar djupt den samhällskritiska och analytiska vilja som fanns förr i tiden, en öppen och kärnfull debatt som kunde föras utan att behöva söka alternativa medier för att få en, åtminstone någorlunda trovärdig analys av Sveriges politiska landskap, dvs en politisk diskussion utan ”skygglappar” som nu lagts på av etablerade media. Jag hoppas och tror nog att vi så småningom får en tillnyckrad syn på invandring och tiggeri efterhand som effekterna blir alltmer kännbara för vanliga medborgare, tyvärr alldeles för sent. Jag är gammal – det blir våra barn som får bära fädernas (miss)gärningar, tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.