Hoppas de häktade för terrorbrott är skyldiga

Hoppas de häktade för terrorbrott är skyldiga. Tre män har häktats i Göteborg för misstänkta terroristbrott i Syrien. Båda häktas på sannolika skäl misstänkta för terroristbrott genom mord. Även en 26-årig man som är anhållen i sin frånvaro häktades.

Jag hoppas verkligen att polisen hittat rätt och att de kan dömas i domstol. Jag har tyckt att alliansregeringen såg mellan fingrarna och inte gjorde något åt detta men jag ska ge beröm åt Anders Ygeman som tagit tag i detta och kommer att skärpa lagarna.

Jag såg i torsdags en Iman som hade varnat för dessa rekryteringar för flera år sedan men ingen hade brytt sig om att lyssna för det är klart att alla muslimer får lida för den terror som begås och dessutom gör IS brotten med hänvisning till religionen. De som åker och deltar ska självklart straffas. Ett hårt straff är bra ur förebyggande synpunkt. Må unga människor lära sig tänka.

En kommentar

  1. konny wall

    iS är Islam på riktigt!! Fatta det nån gång!!

    Koranen är inte allt i islam

    Islam är som en gigantisk mosaiktavla. Står vi med näsan tryckt mot tavlan ser vi bara en liten bit, men vi vet inte vad tavlan föreställer. Vi måste backa för att se hela bilden, så är det med islam. Islams förespråkare vill ha oss att stå nära tavlan och se bara den bit de vill vi ska se, vad de vill visa oss är oftast enskilda stycken ur koranen.
    Koranen är fundamentet i all islam i världen. Vad som inte nämns är sunna (traditionen) som grundas främst på hadith (traderade uttalanden som tillskrivs Muhammed) och sira som är biografier över Muhammeds liv. Orsaken till att muslimer gärna bara vill visa enskilda delar ur koranen är att den är obegriplig för den oinsatte, de kan lura oss hur de vill.
    Så här är koranen uppbyggd:
    1 Muhammed sade sig få uppenbarelser från gud (Allah). Dessa uppenbarelser berättade Muhammed om för någon som kunde skriva ner dem.
    2 Om Muhammed ville ändra något han tidigare sagt gällde, fick han en ny “uppenbarelse” som skrevs ned av någon. Denna uppenbarelse ersatte den eller de tidigare uppenbarelserna.
    3 I början av sin karriär var Muhammeds uppenbarelser snälla och fredliga. I slutet av hans karriär var de hatiska och mordiska.
    4 Efter Muhammeds död samlades det skrivna in och ordnades i en bok, koranen. Alla uppenbarelser, såväl den sista och giltiga som de tidigare och ersatta, kom med i koranen, men inte i kronologisk ordning. De sorterades efter längd!
    Resultatet är att de milda kapitlen och verserna är samlade huller om buller med de onda kapitlen och verserna. Koranen är därför motsägelsefull och obegriplig. För att veta vilka kapitel och verser som gäller måste man alltså veta när Muhammed sade vad, det kallas abrogation att “tolka” alla kapitel och verser.
    De som påstår att koranen “tolkas” olika, menar alltså att det diskuteras om när det som står i koranen sades. Eftersom det anses att det är Allahs egna ord i koranen och de inte får ändras, tas bort eller bortses från, är koranen färdigtolkad av Allah. Det är ju Allahs egna ord som står där, och de får inte ifrågasättas.
    Vi behöver inte kunna abrogationen, för oss räcker det att veta att det milda och kärleksfulla är ersatt av tvång och ond bråd död för otrogna och de som lämnar islam. Svärdsverserna är bland de sista uppenbarelser Muhammed fick, och de är så elaka att islam t.o.m. utfärdat en dödsdom mot Salman Rushdie som skrev om dem!
    De som predikar islam vill alltså trycka vår näsa i några vackra verser, och därmed dölja islams hela bild. Gå inte på det. Backa så att ni ser hela bilden. Läs på om islam (gå inte på tricket att hamna i någon form av tillrättalagd koranskola).
    Det IS gör är vad koranen predikar. IS följer profeten Muhammeds exempel som finns i haditherna och sira. IS visar islams mål: muslimer ska enas under kalifatet och alla ska underkasta sig islam (antingen bli muslimer eller betala straffskatt under förödmjukande former). Islam arbetar med processen da’wah för att sälja in islam till oss, och dessa försäljare (da’waister) är lika skickliga som telefonförsäljare.
    Nu försöker de skylla det som händer i IS på en hårdför gren inom islam, wahabismen (vilken är rådande i Saudiarabien, Qatar och några andra gulfstater), men
    ★ all islam i världen har samma fundament (koranen),
    ★ all islam i världen har samma lag (sharia) och
    ★ all islam i världen har samma mål (alla ska underkasta sig islam).
    ★ islam är islam.
    Under århundraden har islam propagerat och slagits för att nå sitt mål, men ingen falang har lyckats så som IS gjort. IS har kombinerat den 1400 år gamla ideologin med modern militär strategi och mediateknik, IS är sannolikt mer populär i den muslimska världen än vi vet om. IS (vilket faktiskt är en självutropad stat precis som Palestina är) har lyckats med att etablera ett kalifat.
    ★ Området är större än England,
    ★ Det omfattar f

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.