Jag håller med regeringen till 100% om romerna

Jag håller med regeringen till 100% om romerna. Ministern vill hjälpa dem i deras hemländer och det är helt rätt. Vi har lagar inom EU som säger detta om man har rätt att vistas i ett annat land Max 3 månader om man inte har en egen försörjning. Tyvärr så finns det personer som av någon anledning försöker kringgå lagstiftningen och hålla dem kvar. När det gäller flyktingar från Syrien riskerar de som transportera dem straff för människosmuggling.

Minister Regnér säger ”Hjälp romer i hemländerna Regeringen vill minska antalet EU-migranter som tigger i Sverige. Det skriver barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) och Martin Valfridsson , nationell samordnare för utsatta EU-medborgare, på DN Debatt i går

De uppmanar därför svenskar att donera pengar till hjälporganisationer i
Rumänien och Bulgarien i stället för att ge pengar till tiggare. Regnér och Valfridsson lyfter även
behovet av regler och åtgärder för att motverka olovliga bosättningar, liksom
att förhindra exploatering av och våld mot utsatta EU-medborgare i Sverige.

Detta är helt rätt åtgärd precis som jag skulle agerat själv och är i den linje vi i valt i kommunen. Tyvärr vill inte alla politiker i Umeå följa lagar som gäller. Det viktigaste nu är att man åker hem och ser till att barnen går i skolan för att förhoppningsvis i framtiden slipper de att tigga. De som jobbar på annat sätt jobbar även för att tiggarnas barn blir tiggare. När det gäller kommunernas roll får dock inte kommunerna bedriva biståndspolitik.

Vi måste nu samla våra krafter till att hjälpa den stora mängd flyktingar som kommer till Europa och vi måste se till att det finns billigare sätt att ta sig från krig än att alla besparingar ska gå till flyktingsmugglare som sätter det pris som de vet att folk kan betala.

7 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      nej Janne det är enligt den lagstiftning vi har inom EU, de är inte flyktingar för det kan man inte bli inom EU

  1. roger

    Ta o läs artikeln i Expressen om Zigenarnas beteenden på rastplatserna utanför Västerås som dom bosatt sig på . Nä ut med dom från Sverige. Dom kan stanna i Rumänien o bete sig som grisar där istället.

  2. Gunnar Karlsson

    Nu är det så att även lagens väktare inte gör sitt jobb i den här frågan. Utanför mataffären i mitt distrikt har samma kvinna suttit i snart ett år utan åtgärd från Polisens sida.Frågan är varför inget görs? Finns det politiska påtryckningar månne?

  3. soffliggare

    man börjar bli ganska less på ålidhem ,man kan ju inte gå in där,så jag har bytt butik nu ,och bojkottar ålidhem centrum så länge dom sitter där

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det är inte roligt. För en tid sedan när jag var och pantade burkar och flaskor höll jag på att bli rånad på dessa. Otrevligt. Sedan när jag berättade det för en granne hade hon råkat ut för samma sak på Strömpilen, jag råkade ut för det på Coop Forum

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.