Hur får en riksdagsman bete sig

Hur får en riksdagsman bete sig. En berättigad fråga när man går läsa att en riksdagsman från vänsterpartiet Daniel Sestrajcic anmälts för flera brott av polisen efter sitt deltagande när protesterande palestinier avhystes från ett tältläger utanför Migrationsverket i Malmö.

Enligt anmälan satte han sig till motvärn och försökte sparka en polisman i huvudet. Han nekar och säger att han gjorde passivt motstånd och sprattlade med benen när de drog ut honom. Nog förväntar man sig mer av en person som sitter i riksdagen och stiftar lagar

11 kommentarer

  1. soffliggare

    det är därför att sverige skulle ha en 7% istället för 4% för att kvallifisera sig då får vi bort alla onödiga småpartier från sverige tex kd centern vänsterpartiet miljöpartiet folkpartiet för dom behövss inte o har inte heller sveriges befolknings förtroende

  2. Lars Flemström

    Om du tror att riksdagsledamöter stiftar lagar är du dåligt uppdaterad. Sedan i våras stiftas alla lagar av en liten politisk sekt i Ersboda i Umeå. Beviset har du här: ”Vad jag vill är att vi politiker lagstiftar så att telefonförsäljning bara kan riktas till de som självmant registrerat sig i ett register och sagt sig vilja ta emot samtal från telefonförsäljare.” Det har varit ”vi politiker” ända sedan han dök upp på portalen S-bloggar för ett halvår sedan, som om han hade en central politisk maktposition.

    Nu har du en vänsterpartistisk riksdagsledamot, som följer sina egna lagar.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag har ingen vänsterpartist och jag tror jag är en av få som verkligen tagit kampen mot kommunisemen

      • Bertil

        Märkligt att en politisk insatt person som Lennart antyder jämförelse av Vänsterpartiet med kommunismen.
        Än värre med sign : roger: som skriver: ”Det är väl bara att se hur dom beter sig här i Umeå. Det är ett anarkistiskt parti som hör hemma i Nordkorea.”

        Alltså lite sans får det lov vara. Jämföra med Nordkorea som är en diktatur, så skulle vänsterpartiet
        vara rena drömmen för det Nordkoreanska folket. Men snabbt skulle diktaturen i Nordkorea ta namnet och använda sin egen förtryckarpolitik men i Vänsterns namn.

        Jag är själv Socialdemokrat. Men Vänsterpartiet behövs för att vända på steken och ge stöd för svaga grupper i Samhället. Det enda partiet anser jag som åtminstone försöker med det.

        Idag är sossarna mer höger än vad högern var på 80-talet.
        Inte för att man idelogiskt vill!?? Ja förhoppningsvis. Utan för att den globalt dominerande nyliberalismen , kapitalismen tvingar Socialismen att ge med sig.

        Minns t.ex. Arbetslinjen som sossarna tvingades lämna Okt-90
        Eller bostadsförsörjningslagen som gav upphov till Miljonprogrammet
        Idag är bostadsförsörjningslagen borta och istället är det ett Miljonärsprogram vi ser.

        D.v.s där man bygger för de rikaste och struntar att bygga för de med behov.

  3. roger

    Det är väl inte förvånande att det är en vänsterpartist som beter sig så. Det är väl bara att se hur dom beter sig här i Umeå. Det är ett anarkistiskt parti som hör hemma i Nordkorea.

  4. Bertil

    Oturen var väl att det var en Vänsterpartist. Hade det varit en Moderat
    hade man gett en sådan skattesänkning för tilltaget.

    Moderater har nämligen attityden att slå mot svaga.
    Utförsäkra sjuka. allt detta leder till lidande och t.o.m självmord.
    Men vem tar upp sådant.
    Så det är tydligen skillnad vem som utför våld.
    eller vad som är våld.

      • Bertil

        Glömde sätta Ordet Oturen inom citationstecken.
        Ursäktar för det misstaget.

        Skulle alltså varit.:
        ”Oturen” var väl att det var en Vänsterpartist………

  5. Ulf Parde

    Bra skrivet, Holmlund! Men det är inte ett dugg förvånande att det är en vänsterpartist som bär sig år på sådant här sätt. Och det har hänt förut på närmare håll – nämligen här i Umeå.

  6. Christer Wahlgren

    Det är en generande låg nivå på retoriken när man drar slutsatser om ett helt parti på grund av en enskild människas handlande. Som om en abstrakt partitillhörighet bestämmer en handlande och inte en rad andra faktorer. Vi har moderater som gjort sexköp, smitit från tvavgiften blir alla moderater kriminella p g a det? En f.d ordförande i kommunstyrelsen (S) sprider anitziganistiska åsikter på sin blogg-gör det det alla sossar till antiziganister? Socialdemokratiska partiet utbildar väl inte antiziganister? Något jävla omdöme och bildning förväntas man kanske själv uppnå under vuxen ålder? Eller??????????????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.