Regeringarnas sätt att räkna är märkliga

Regeringarnas sätt att räkna är märkliga. Både den nuvarande och denna förra har haft svårt att se en ny färja som annat än en kostnad och i alla fall inte ännu fattat beslut om medfinansiering som EU är beredd att göra nämligen ett stöd till en ny kommunikationslänk över Kvarken.

EU bidrar inte bara med pengar till en ny färja utan i första etappen finansierat även investeringar på land i hamnarna och anknytningar till dessa. Vi har nu satsat på den första etappen som att säkra förbindelsen efter att RG line gick i konkurs och som vi fick stöd av EU för att göra och innan årets slut ska ansökan in för den andra etappen där färjan ingår

Jag har hört att man räknar just detta projekt som ett stöd vilket man inte gör på många andra områden då är det en investering för att säkra och få nya jobb. En färja är en billig investering för att få en fungerande E12 som börjar i Norge och går vidare i Finland. Vi vet att det blivit många resenärer som börjat komma tillbaka till de svenska fjällen Vi vet att det tillkommit många miljoner i intäkter i hotellnätter i Västerbotten men även i andra län.

En fungerade E12 ger mycket positiva effekter för godstransporter och miljön då dieselbilar slipper köra runt över Haparanda. Mitt Norden har också fattat beslut att detta är den enda rimliga länken till Finland från Trondheim genom Västernorrland och till Holmsund och Finland. Svenska staten får in betydande momsintäkter på turistnäringen där 25 kr av varje hundralapp går till staten.

Betydande momsintäkter kommer det säkert också att vara. Finland vill också köpa sjukvård i Sverige och landstinget behöver mera patienter men för att det ska fungera behövs det en färja. Jag för min del är helt säker på att ett bidrag till en fungerande kommunikation betalar sig ganska snabbt samt att EU bidrar till projekt som ändå måste till för den svenska staten

2 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Men hur många år tror du det skulle ta bara med tillstånden. Vi kan inte vänta på en bro utan måste ha en färja först

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.