80 000 Ryssar fast i Egypten

80 000 Ryssar fast i Egypten . Det blev effekten av att Putin beordrat att samtliga ryska flygningar till Egypten ska ställas in. De får nu vänta på att ta sig hem. Samtidigt säger Egyptens president har kommit överens med Putin om att tillsammans stärka säkerhetsåtgärderna för ryska flygplan .

Vad som orsakade katastrofen är ännu inte fastställt men terrororganisationen IS har tagit på sig skulden för detta. Men sedan hur man lyckats spränga planet om det är ett attentat som är svårt att förstå. Det är omfattande säkerhetskontroller som borde avslöja om en självmordsbombare kliver ombord. Så någon hjälp borde personen ha haft.

Vi får säkert se att Putin kommer att vidta åtgärder mot IS det är jag helt säker på och det skulle inte heller förvåna om han vidtar åtgärder mot de som finansierar IS. Det finns risk för ännu större oro och mera krig i området.

Enligt uppgifter till Daily Mail ska piloter på ett charterplan från Storbritannien ha väjt för en robotmissil som var 300 meter från planet när det närmade sig turistorten Sharm el-Sheikh i Egypten. Den händelsen skedde redan i augusti och planet lyckades väja för den hur det nu går till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.