Global uppvärmning ger 100 miljoner fattiga

Global uppvärmning ger 100 miljoner fattiga. Det är världsbanken som säger detta då man säger att 100 miljoner till blir fattiga om inget görs för att stoppa klimatförändringarna. Det låter inte bra då man under en längre tid sett att fattigdomen minskat

Man konstaterar att världens fattiga är oförberedda på de förändringar som kommer att ske. Klimatförändringar som ger extrem torka och att havsnivåerna höjs och smitta sprids I rapporten kan man läsa ”De färre mindre resurser och får mindre stöd från från familjen, samhället, det finansiella systemet och till och med sociala skyddsnät för att förhindra, hantera och anpassa sig , slut på citatet

Världsbankens chef Jim Young Kim säger så här ”Klimatförändringar drabbar de fattigaste hårdast och vår utmaning nu är att skydda tiotals miljoner människor från att falla ner i extrem fattigdom på grund av klimatförändringarna”

Det gäller toppmötet som ska hållas i Paris nu har en oerhört viktig uppgift och ledarna främst i de rika länderna måste gå före och visa ansvar och mod. En omställning till ett mer hållbart samhälle kan ge en rusch i ekonomin med nya jobb med ny kunskap.

En kommentar

  1. arbetslaget

    Hej Lennart,ska du inte återta jobbet i kommun,ang. vädret så är det en polvändning på gång norr bli syd,men det tar sin tid ,har tidigare odlats vindruvor på dessa breddgrader,allt svammel om klimatet är forskarsvammel (mera bidrag o skattehöjningar förstås)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.