Fler och fler vindkraft byggs i havet

Fler och fler vindkraft byggs i havet. I havet öster om Öland producerar 16 vindkraftverk två tredjedelar av öns totala elbehov. Blåsiga dagar kan det till och med bli överskott och export till fastlandet.

Om energin istället kommit från fossila bränslen hade de årliga koldioxidutsläppen motsvarat 25 000 bilar, eller en total körsträcka på drygt 30 miljoner mil.
I Sverige producerar E.ON vindkraft nog för att försörja över 200 000 hem med fossilfri el. Men det finns utmaningar. Alla vill inte ha vindkraftverk i närheten av sina hem och produktionen måste ske med hänsyn till alla miljöaspekter.

Jag har tidigare tagit upp att den största olägenheten för folk är det ständigt blinkande varningsljusen på vindkraftverken. Det finns lösningar på detta och det är att ljusen slås på när flyget närmar sig vindkraftverken. Tyvärr så stoppas detta av försvaret vilket är obegripligt. I andra länder som i USA är den typen av ljus tillåtna.

Ska vi klara klimatmålen måste vindkraften byggas ut mer än vad som tidigare var tänkt och då får man lägga skatter på den el som framställs av olja och kol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.