Jag fattar inte vad VK håller på med och varför

Jag fattar inte vad VK håller på med. Nu ska jag inte tala om det man skrivit om mig utan om det så kallade Kulturhuset som var uppe till debatt och försäljning i kommunfullmäktige. Allan Fjällström skrev i sin inledning följande som inte är sant.

Så här stod det i artikeln . Jag citerar ordagrant från artikelns inledning. ” Efter en stundtals het debatt tog kommunfullmäktige beslut om att sälja lokstallarna. Åhörare från kulturhusföreningen som nu blir utan lokal var mycket bittra över beslutet skrek ”den här lokalen luktar skam” .

Så till VK,s formulering att föreningen blir utan lokal är inte sant. Det hyresavtal som finns är exakt det samma som ni finss med kommunen och gäller lika länge som det gamla fram till 2019. Varifrån har du Allan som skrivit artikeln fått att föreningen blir utan lokal. Det här vet jag i minsta detalj eftersom det var under min tid som detta beslut fattades.

Jag har så svårt att förstå varför man inte håller sig till sanningen för allt detta är inte nytt och inte heller vad som i övrigt åligger hyresgästerna i det avtal som ingicks. Eftersom avtalet inte har någon sekretess så lägger jag ut hela hyresavtalet här och du som läst VK får bedöma vilka du tror på. Jag håller fast vid att media ska granska oss men inte ljuga på oss

Hyresavtal Umeå C

Det finns å mycket mer man skulle kunna fråga VK om och det är om man tycker man har en sakligt och objektivt handerande hanterande av detta ärende. Jag läste Sara Mediells artikel i VK dagen efter och då var hon inte snäll mot kommunen och det må så vara men är man journalist tycker jag att det direkt är olämpligt om den journalisten samtidigt är med en grupp på Face Book som heter Sälj inte kulturens hus ett upprop mot försäljning. Är nyhetsrapporteringen objektiv längre i VK med dessa två exempel som jag visat här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.