Nyhetssajten Omni har samlat ett bra ledarsvep

Nyhetssajten Omni har samlat ett bra ledarsvep. Det är en mycket intressant svep bland ledarsidor och handlar till stora delar av den kritik som kommit från FN. Så här ser det ut ordagrant från Omni

LEDARSVEPET FN:s Sverigekritik, aprilskämt på Byggnads och revolution på regeringskansliet. Det är några av många teman på fredagens ledarsidor.
Både Eric Erfors på Expressens ledarsida och Bawar Ismail på Göteborgs-Postens menar att FN:s kritik mot hur Sverige lever upp till mänskliga rättigheter bör tas med en nypa salt.

Även om delar av kritiken  som den om långa häktningstider  är befogad, finns det många oklarheter, menar Erfors. Inte minst kritiken mot att Sametinget får för lite skattepengar: Sametingets förvaltningsanslag är i år 40,5 miljoner kronor. Vilken budgetnivå anser då experterna i MR-kommittén vore tillräcklig? , skriver Erfors, om menar att granskningens egentliga avsändare är människorättsorganisationen Civil Rights Defenders.

Även Bawar Ismail på GP kallar kritiken orimlig , och reagerar särskilt på avsnittet om att svenska medier porträtterar muslimer på ett negativt sätt: Ger medierna en negativ bild av muslimer om de rapporterar om jihadister som reser ner till Syrien eller begår terrordåd i Europa?  frågar sig Ismail, och undrar om även hans egen ledartext bidrar till en negativ bild av muslimer genom att nämna terrorism.

Ja visst har alla rätt att man ska ta rapporten med en nypa salt. När jag läste den som det beskrevs i media sjönk FN betydligt i mitt sinne. Det fanns många saker som man måste fundera över och om man överhuvudtaget vet vilka regler som gäller inom EU och Schengen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.