Vad är det som hänt med planet som försvann

Vad är det som hänt med planet som försvann. Det blir fler och fler plan som försvinner och hamnar i dolda orsaker. Vi har det senaste som försvann utanför Alexandria. En del tror det ärr terrorattentat och det trot jag. För 5 år sedan var det inga problem som försvann. Jag inbillar mig inte men är ganska säker på att det är terrorister som härjar i mellanöstern och norr Afrika.

På sajten Omni säger man så här.
”Experter utesluter i nuläget inget scenario bakom Egyptairs försvunna flight, men det ovanliga flygmönstret med kraftiga svängningar tyder enligt experter på att det mänskliga faktorn är orsaken. Flygjournalisten Philip Baum säger till AP att piloterna kan ha försökt återta kontrollen över planet efter en explosion eller att de kämpade om rodret med en kapare.

Jan Ohlsson, författare som skriver på en bok om flygolyckor, tror att planet kan ha blivit nedskjutet. I så fall med ett avancerat vapensystem som vanligtvis endast statsmakter har i sin ägo. Men det går inte att utesluta att någon stridande grupp i exempelvis Libyen skulle ha lyckats lägga vantarna på sådan teknik.

De som ska sköta systemet måste ha tämligen avancerad utbildning. Men det finns säkert legosoldater med sådan kunskap, säger Jan Ohlsson.

Vem kan man numera lita på i en värld som mer eller mindre är inne i ett religionskrig. Det är det som IS och andra muslimska säger sig pågå och det måste vi tro på. Krafttag är det som behövs i hela världen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.