Debatten om sexköpslagen

Debatten om sexköpslagen.. Läste en intressant artikel i Omni om den i fredags så jag lägger ut den här precis som den var skriven. Jag tycker att Omnis artiklar korta och lätt att läsa.

Så säger man om sexköpslagen. .

Det är inte ett misstag, det är inte någon annans fel och det är inte att göra en utsatt kvinna en tjänst. 
Det skriver jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) i en debattartikel om sexköp i Aftonbladet. Hon konstaterar att det inte finns någon ursäkt och att det är jämförbart med slavhandel att köpa sex.

Den som köper sex bidrar ofta till grov organiserad brottslighet, där kvinnor och barn utnyttjas som vilken sak, handelsvara som helst, med noll och ingen respekt för deras människovärde eller fria vilja. 
Hon pekar på signaler om att polisen griper allt fler unga som köper sex och att länsstyrelsen därför fått i uppdrag att rikta kunskapsinsatser om den svenska sexköpslagen till unga. Slut citat.

Det är ju bara att hålla med Åsa i detta fall och det går att läsa hennes debattartikel men eftersom jag skriver 99% av mina bloggar via brukar jag inte länka till artiklarna då det inte är så lätt.

5 kommentarer

  1. Erik

    Hur ska man kunna få sina sexuella behov tillfredsställd här i Sverige utan att bli betraktad som kriminell? Om vi ska ha denna lagstiftning kvar måste i så fall politikerna öppna för bordeller. Många kan inte få sex med mer än att köpa sex. Det var ju främst det socialdemokratiska kvinnoförbundet som var drivande till denna lagstiftning. Efter att riksdagen tog beslutet gick medlemmarna i kvinnoförbundet hem och hade sex med sina partners.

  2. Sigvard Lingh

    Prostitution är laglig i Sverige. Även om det är olagligt att betala för sexuella tjänster, är det inte olagligt att ta emot pengar för sådan yrkesutövning. Skattemyndigheterna visar heller inget större intresse
    för att beskatta sådan ”egen förvärvsverksamhet”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.