Personalbristen i vården alliansens ansvar

Personalbristen i vården alliansens ansvar. Vi ser dagligen att det är brist på personal inom sjukvården. Alliansen ledde regeringen och utbildningspolitiken mellan 2006 och 2014. Redan 2006 börjande man se vilka personer som kommer att gå i pension i framtiden. Man visste mycket väl hur lång tid det tar att utbilda läkare och sjuksköterskor och andra yrken som kräver akademisk utbildning

Alliansen inbillade sig att lösningen på detta var fler privata företag skulle lösa detta var inget annat än rent flum. De förslag om vårdval mm gav inte heller fler personer i vården utan man la i stället en massa förslag som gjorde att det medicinska personalen skulle fylla i blanketter i stället för att jobba med patienter.

Man sänkte skatter i stället för att satsa på att utbilda fler personer för vården. Det är där skon klämmer att det utbildas för få och kvalificerad personal ska syssla med byråkrati som de inte är utbildad för. Landstingen har även för lite pengar och man tillförde för lite pengar till dessa. Ny kunskap gör att man botar fler, man får fram ny teknik och nya mediciner som fördyrar vården men inga nya pengar.

Det är staten som måste tillföra resurser för landstingsskatterna slår hårdast mot de med de lägsta lönerna. Alliansregeringen valde sänkta skatter i stället för att satsa på vården och de som fick störst skattesänkningar fick så stora sänkningar som var större än en årslön för en sjuksköterska. Vi ser personalbristen i sjukvården som mycket tydlig men media och de granskade teamen har inte så öppna ögon att de ser att personalbristen nu beror på beslut som togs säg runt 2008 till 2012.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.