London som finansiellt centrum är slut

London som finansiellt centrum är slut. Ja det tror i alla fall jag. Det fins ingen anledning att vara lokaliserad där när man lämnar EU. EU planerar att flytta Europeiska bankmyndigheten från London sedan Storbritannien röstat för att lämna unionen, uppger EU-tjänstemän.

Många europeiska huvudstäder vill gärna ta emot myndigheten. Paris och Frankfurt är de två största finansiella centrumen på kontinenten och ligger bra till för att bli valda. De hoppas därmed få en bit av Londons finansiella marknad. Det finns många och inte bara svenskar som funderar på att lämna Storbritannien på grund av folkomröstningen

Pundet har nått sin lägsta nivå på 30 år. Det finns de bland lämna anhängarna som tror att allt kommer att förbli som vanligt med tillgång till den inre marknaden men det tror i alla fall inte jag. Lämna anhängarna tycks även tro att den enda skillnaden är att nu kommer man att få stifta sina egna lagar och slipper ta emot flyktingar men det tror inte jag

En kommentar

  1. Lars Flemström

    Trots frånvaron av det frågetecken i rubriken, som borde finnas där, är det mycket hedrande att du skriver ”tror jag” i brödtexten. Det gör att dina farhågor måste tas på allvar, även av oss som inte håller med. Ingen vet säkert vad som kommer att ske. Jag tror inte att det kommer att gå så illa, och jag tror inte att pundets låga värde i nuläget, uteslutande beror på resultatet i folkomröstningen. Storbritannien r idag ett ledaröst land, och det tror jag betyder mer. Just nu verkar det mest sannolikt att en ”stanna”-anhängare, som säger att hon ska respektera och genomföra resultatet i folkomröstningen kommer att bli ny partiledare för regeringspartiet. Det kan stabilisera pundet. Tror jag.

    Vad beträffar Londons överlevand som finansiellt centrum, tror jag inte att man ska underskatta stora och på sikt starkt växande ekonomier utanför EU som Kina, Indien, Ryssland och Brasilien, . fl.

    Någon omläggning av Storbrittanniens flyktingpolitik, tror jag inte att det blir, för den är redan restriktivt. Det kan däremot bli vissa restriktioner för arbetskraftinvandringen från EU-länder, som Polen. Tror jag, men vet inte säkert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.