Vattenledningar underhålls för dåligt

. Vattenledningar underhålls för dåligt. Det finns kommuner i vårt län där man har flera hundra års avskrivningstider på Va nätet. Så länge räcker inte ledningarna och när dessa investeringar ska göras kommer man att tvingas göra kraftiga höjningar på avgifterna på dricksvatten och taxan för avlopp som brukar följa med varandra.

Eftersatt underhåll och skärpta krav på vattenrening kommer att leda till kraftigt höjda avgifter för dricksvatten i framtiden, rapporterar nu Ekot. Vi som varit med vet att det inte är någon nyhet alls. Vi har ett projekt för detta i länet och innehåller bland annat ett gemensamt bolag. Landets vatten- och avloppsledningar skulle behöva underhållas och bytas dubbelt så fort än vad som görs i dag, uppger vår branschorganisation Svenskt Vattens vd Anna Linusson. Ja så är det. Fortsätter vi i den här takten så byter vi ut alla rör på 250 år. Och så länge håller ju inte rören, säger hon.

Jag kan dock lugna alla Umeåbor att så illa är det inte i Umeå utan vi har tagit ansvar för detta. Men som sagt det finns många kommuner i vårt län där man inte gjort något åt detta vilket jag tycker är ansvarslöst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.