Johan Olsson skidåkare på rätt tanke

Johan Olsson skidåkare på rätt tanke. Han tar bladet från munnen och kritiserar kritiserar norska skidåkare. Han utgår från att när flera norska skidåkare i somras erkände att de tagit astmamedicin. Då ställer han sig tveksam till användningen.

Jag tycker att när han sa till Svt att ”Skidåkningen fungerar ju som samhället i övrigt och där tar man ju inte medicin om man inte är sjuk. Det måste man hålla med på till 100%. Vad är det för läkare som skriver ut medicin till friska personer. Äldreprofessorn Yngve Lindkvist är ju inte nådig insin kritik att det finns en överutskrivning av olika sorters mediciner mot äldre som försämrar på sikt de äldres hälsa.

Nu är Johan Olsson tillbaka i landslaget med full satsning mot VM i Lathis efter ett uppehåll med långloppscupen. I slutet på den här månaden räknar han med premiär i världscupen. Nu hoppas jag att han för en gångs skull får vara frisk då tror i alla fall jag att han har chans på en eller flera medaljer. Men frågan är om han tänker delta i tävlingen Tour de Ski som bränner slut på skidåkarna. Nu har Johan sagt att han är nöjd med försäsongsträningen då han prioriterat mer kontinuitet i träningen. Även om det han sa i en radiointervju i söndags verkar vara ett mycket tufft upplägg av träningen. Jag tror på Olsson och gilla vad han sa ommm de norska åkarna att man tar inte medicin mot astma om man inte har astma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.