Ygeman öppnar för att unga kan få husarrest

Ygeman öppnar för att unga kan få husarrest. Det är efter de skjutningar som skett i Göteborg som Anders Ygeman (S) vill skärpa lagen och öppnar för att unga ska kunna dömas till husarrest. Jag tycker hans motiv för detta är riktiga för han säger ”Våra påföljder för unga är för dåliga. De som är för unga för fängelse ska istället kunna dömas till husarrest i hemmet. Då kan de bo hemma
och gå kvar i skolan.”

I söndagskväll var det åter skottlossning i Göteborg och en man
i 20-årsåldern skadades. Hittills i år
har nio personer skadats och fem dödats i 35 skjutningar i Göteborg. Det är självklart att detta måste man göra något åt men minns jag rätt så är uppklaradeprocenten alldeles för låg och man måste nog prova nya sätt för att få fast de som gör dessa brott.

2 kommentarer

  1. Caanita

    Håller med helt, problemet är väl att många av dessa ungdomar inte har någon därhemma som bryr sig, i den mån de överhuvudtaget har något hem. Hur kan det annars komma sig att de är ute på gator och torg alla tider på dygnet?
    Syftet med husarrest är väl att försöka få ordning på problemen men det förutsätter att det finns goda exempel och föredömen i den enskildes närhet, det kan inte vara meningen att samhället ska ta hand om all problematik.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Så kan det säkert vara men de behöver ju straffas för att veta att det är fel och att de kan fortsätta i skolan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.