Viktiga matcher för Björklöven

Viktiga matcher för Björklöven. En av dem är idag när man möter Vita Hästen borta. Det bör nog bli seger om man inte ska dras in i striden runt kvalstrecket samtidigt som det inte är långt upp till kvalstrecket där MoDo finns och dom möter vi hemma den 6 och då blir det bra stämning för det blir nog i det närmaste utsålt. För att vinna måste försvarsspelet och det är inte bara backarnas fel utan forwards som har sin roll. I dagens ishockey spelar hela laget både anfall och försvarsspel.

Däremot tycker jag alltför många skyller på målvakten vilket inte är riktigt. Ta den senaste hemmamatchen där man sov både i början av första perioden och sista och släppte till ett mål vardera inom en minut. Vid ytterligare ett mål fick en av motståndarspelarna stå omarkerad och hade bara att slå in pucken. Det behövs att hela laget tar ansvar så tror jag forfarande på kvalspel mot SHL. Nästa hemmamatch blir mot MoDo den 6:e inför fulla hus.

Jag tycker att publiktillströmningen till matcherna visar att Ishockey är publiksport nummer ett i Umeå och den ligan leder man överlägset. Det visar även att Björklöven är ett starkt varumärke som bör ligga i SHL och målet är att nå dit och det tror jag vi gör med ett ökat utbyte med våra sponsorer. Går man till SHL så förbättras de ekonomiska förutsättningarna avsevärt vilket också speglas i att lag som gått upp har kunna få ekonomi att få bättre spelare och därmed bli ett bättre lag. En annan fördel av SHL är att man med automatik får ett juniorlag i J20 elit och då stannar ungdomarna i Löven. Vi har haft för många som försvunnit när man skall gå ishockeygymnasiet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.