Misstänkte terroristen skulle visas ut

Misstänkte terroristen skulle visas ut. Han heter Rakhmat Akilov enligt Expressen och härstammar från Uzbekistan där han har fyra barn och den 10 november 2014 ansökte han om uppehållstillstånd i Sverige. Den ansökan avslogs den 15 juni 2016 och den 29 juni tog migrationsverket han pass och den 15 december meddelade Migrationsöverdomstolen att han inte fick prövningstillstånd och då skulle han utvisas och detta även enligt Expressen. Vill du läsa mer kan du gå in på Expressen och läsa hela historien

När det var klart att han skulle utvisas lämnade överlämnade migrationsverket ärendet till polisen då han avvikit. I februari i år efterlystes han som avviken. Så här kan det inte fortsätta och det lär finnas över 12000 personer i landet som fått avslag men som fortfarande är kvar i Sverige helt fel och vad gör dom och vad lever de på.

Jag håller med Stefan Löfven som säger att han är frustrerad över att den misstänkte 39-åringen hann avvika innan beslutet om utvisning skulle
verkställas. ”Vi måste förbättra möjligheterna att verkställa, säger Löfven och tillägger att det också är viktigt för tilltron till systemet. Att söka rätt på alla 12 tusen blir i stort sätt ett omöjligt arbete för polisen och i det här fallet vet man att han bytt adress.

Vad dom lever på vet man inte men det måste var helt klart att de hamnar i verksamheter på den svarta arbetsmarknaden. Har man fått avslag måste man skickas hem omedelbart, och handläggningstiderna måste kortas väsentligt. Tror även att det vore bra med fortsatta gränskontroller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.