Gränspolisen fick inte uppgifter från Säpo

Gränspolisen fick inte uppgifter från Säpo. Det sprids uppgifter både hit och dit om de olika polisernas jobb och ansvar. De är olika myndigheter och då har det varit så att personuppgiftslagen gäller. Jag läste en notis i Omni som jag tycker stämmer med min egen uppfattning. Så här säger man i sin artikel och jag citerar

”Gränspolisen fick inte ta del av de uppgifter som Säpo hade om den terrormisstänkte Rakhmat Akilov när han avvek efter utvisningsbeslutet. Säpos regelverk säger att man inte får sprida vidare uppgifter som man inte lyckats belägga. Eftersom Akilovs ärende var ett sådant fall gjorde det att gränspolisen inte hade tillgång till Akilovs adress eller andra kontaktuppgifter när de skulle spana efter honom. Därför nedprioriterades ärendet.
 Det kan tyckas konstigt men det finns en sekretess mellan polisen och Säpo. Säpo kan inte lämna över information till oss som inte är verifierad, säger Patrik Engström, chef på gränspolisen, till SVT Nyheter. Slut citat.

På ett sätt förstår jag att Säpos uppgifter kan ju inte spridas hur som helst, vilket gränspolisen chef sa. Det finns en anledning till att vi har en säkerhetspolis och det tror jag inte vilken polis som helst kan bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.