Vilken fruktansvärd stämning det råder mellan USA och Nordkorea som styrs av omogna män

Den infekterade stämningen mellan USA och Nordkorea oroar övriga världen. Vladimir Putins presstalesman Dimitirj Peskov säger vid en presskonferens att den ryske ledaren är ”djupt bekymrad” över utvecklingen. Det rapporterar AFP och Reuters. Peskov menade också att situationen förvärrats av att parterna ”växlat larviga uttalanden fyllda av hot”. Även det kinesiska utrikesdepartementets talesperson Lu Kang beskriver situationen på Koreahalvön som ”komplicerad och känslig”: Att mötas halvvägs är enda sättet att lösa den här frågan. Då kan vi nå fred och stabilitet, menar Lu Kang.

Jag själv är oroligt på många sätt då jag tror att de två männen i USA och Nordkorea stressar varandra till handlingar som de inte styr över. Donald Trumps sätt att agera via Twitter visar att han beter sig som kille som har en stor tonåringskris.

En kommentar

  1. Six

    Kanske tiden är mogen för en åtstramning av världsekonomin och maten för dagen blir det primära för oss i bortskämda Sverige där man kan pungslå dom som skapar välfärden med 30 000 000 000kr och skryta hur man investerar i välfärden med deras blodspengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.