Det är oroligt i Zimbabwe

Det är oroligt i Zimbabwe. Det kommer uppgifter om att 93 årige Mugabe ska avgå vilket senare ändras till att han ska stanna. Vi får för allt i världen hoppas att det inte blir ett blodigt krig mellan de två fraktionerna där den andre är vicepresidenten som avskedades. Vicepresidenten Mnangagagwa är inte heller någon ungdom. Tänk att en gång i tiden fördes det en diskussion här i Umeå att vi skulle försöka få Harare som vänort, men så blev det inte. Nu läste jag en artikel i Omni som jag lägger ut där man är rädd att vicepresidenten är en hårdförd herre . Så här lyder artikeln i Omni

Avskedandet av vicepresident Emmerson Mnangagwa, kallad krokodilen, blev Robert Mugabes fall, skriver BBC i en analys. I dag meddelade Zimbabwes styrande parti Zanu-PF att Mugabe sparkas från partiledarposten och att Mnangagwa tar över. Det är ingen hemlighet att Mnangagwa, gammal krigsveteran med stort stöd i landets armé, länge velat ta över presidentposten. Mugabe har lekt med hans känslor och har ömsom befordrat honom, ömsom förnedrat honom offentligt, skriver BBC.

Efter avskedandet tog tålamodet slut och krokodilen  bet till slut tillbaka.  De som tror att brotten mot mänskliga rättighete får ett slut med Mnangagwa på presidentposten kommer troligen bli besvikna, skriver BBC. En gammal kollega i armén beskriver honom som en mycket mycket grym man  och en person inom Zanu-PF säger så här:
 Ni tycker Mugabes styre är illa, men har ni tänkt på att det som kommer efter honom kan bli ännu värre? Slut citat Omni

Det är den här beskrivningen som gör att jag är orolig för vad som kan hända där då ett människoliv inte är så mycket värt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.