SvT har granskat VK, och deras bild av vården

SvT har granskat VK, och deras bild av vården. Det håller på att ske det jag efterlyst i alla tider nämligen att media ska granska varandra. När man läser vad Svt skrivit och den faktaruta som man har med ,vad som hänt,är det gammal skåpmat som VK visat och där personal inte känner igen sig. Jag citerar här vad Svt skriver om detta.

Läkemedel som stjäls från döda och ges till andra boenden, engångsprutor som återanvänds samt 12 år gamla mediciner som används i vården. Det är kritik som riktats mot vården men ansvariga känner inte igen sig i bilden.

Under veckan har Västerbottens-kuriren berättat om en rad läkemedelsbrister som personal slagit larm om. Det gäller både äldreomsorgen, socialpsykiatrin, individ- och familjeomsorgen samt i hemsjukvården. Idag hölls en presskonferens där ansvariga chefer och sjuksköterskor fick bemöta kritiken.
 Avvikelserna har inkommit så det har inträffat så är det men vi ser att förbättringsarbetet vi gjort sedan allvarliga brister uppkom hösten 2016 har lett till en stor förbättring, säger Malin Sundbom, verksamhetschef vård- och omsorgsboende .

Kanske problem på enstaka boenden.

Sjuksköterskan Carola Ludvigsson från Solbackens vård- och omsorgsboende kände inte igen sig i de uppgifter som framkommit
 Vi gör läkemedelskontroller minst var tredje månad. Det som framkommit kanske är problem på enstaka boenden för hos oss fungerar det bra, säger hon.
Förbättringsförslag för framtiden är bland annat eget läkemedelsrum för kvälls- och nattpatrull, lokal rutin för hantering av patientbunda kodlås inom hälso- och sjukvård i hemmet och utbildning till nyrekryterade sjuksköterskor i början på sommaren.

En faktaruta om bakgrunden

*Hösten 2016 informerade medarbetare om fel och brister i läkemedelsrum.
*Förbättringsarbetet påbörjades i mars 2017 där MAS och verksamhetschefer i kommunen kopplades in.
*Åtgärder är bland annat att man anställt en patientsäkerhetssamordnare på 40 procent, bildat en medicinsk ledningsgrupp och en lokal rutin för läkemedelshantering.

Slut citat från artikeln i SvT. Det här har VK inte berättat ett enda dugg om därför är det bra att vi får se den här bilden av hur VK granskar. Det är inte första gången och inte sista och det gör att jag är mycket tveksam på VK att de inte visar hela sanningen att man tog tag i detta när det uppdagades

2 kommentarer

  1. Jopp

    Precis, ungefär som det varit upprepande gånger i denna blogg.. Du går till på personattacker på de som skriver kommentare. Det är pinsamt

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du behöver inte läsa min blogg. Du är dessutom en feg person som inte törs tala om vad du heter. Det beterndet är rena rama ynkedomen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.