Annelie Nordström Fi värsta politiska lögnen

Annelie Nordström Fi värsta politiska lögnen. Lögnen kom i en debattartikel i torsdagens VK. Hon som var kommunals ordförande men blev inte omvald och inte fick ansvarsfrihet av medlemmarna. Hon har även varit landstingspolitiker för Socialdemokraterna i Västerbotten men även kommunalråd i Vilhelmina. Efter lyxmiddagar och fastighetsaffärer lämnade hon kommunal vid kongressen och sa 2016 att hon nu skulle engagera sig i Fi som arbetsmarknadspolitisk talesperson.

I torsdags hade hon i övrigt en bra artikel där hon skrev om jämställda löner och prisade Umeå för hur vi lyckats bra med detta. Däremot har hon tappat allt förnuft och kör med rena rama lögnen när hon påstår att Fi har någon del i detta för så här skriver hon.
Vi är så glada och stolta att hjärtat skälver i bröstet över att Feministiskt initiativ (Fi) har gjort skillnad i kommunpolitiken i Umeå. För vägen till jämställda löner går via politikens verktyg 
Lögnen är att Fi på något sätt varit med i kommunalpolitiken här och påverkat lönebildningen.

Ansvaret och jobbet för detta är personalutskottet och dess ordförande Christer Lindvall men även kommunledningen med Hans Lindberg har del i detta för AU fördelar pengarna. FI fick 3 mandat i kommunfullmäktige, men samtliga av dessa har hoppat av och många andra och det är en person kvar som sitter på det mandatet och det är Metsärantala, Saasha som jag tror stod på sjunde plats på valsedeln och resten som kandiderade har sagt nej till uppdrag.

Sanningen är att Fi i Umeå lurade väljarna och fick mandat som de inte har nyttjat. Att ställa upp i val och inte delta det är ur demokratisk synpunkt inte riktigt. Politiskt deltar dock Saasha i fullmäktige men där har inte besluten om fördelning av lönepotterna skett så Fi har inte med ett enda hårstrå varit med och påverkat lönebildningen i Umeå kommun.

Nog hade jag jag förväntat mig att Annelie Nordström borde ha bättre koll och söka källgranskningen och veta hur det står till med Fi i Umeå. Det skulle inte förvåna mig om den debattartikel som var i VK även spridits till andra tidningar. Det är Socialdemokraterna som ska ha äran av den lönebildning som skett i Umeå. Det minsta man kan begära av Nordström är att hon ber om ursäkt för sina felsteg i artikeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.