Nu satsas på nytt bostadsområde i Sävar

Nu satsas på nytt bostadsområde i Sävar. För att den ska kunna byggas i våra orter behövs planlagd mark och det är det som nu ska ske. Sävars attraktivitet kommer s även att öka när Botniabanan ska byggas. Det har gått ett ut ett pressmeddelande om detta som jag nu lägger ut här.

Nu inleds planläggning av området mellan Backvägen och Majorsvägen, öster om Sävarån i Sävar. Preliminärt syfte med planen är att skapa förutsättningar för bostäder och viss handel.

Planområdet är ca 3 550 kvadratmeter och marken är i både privat och kommunal ägo. Delar är bebyggd, övriga delar är idag obebyggd. I förslaget till Fördjupning för Sävar i översiktsplanen är området utpekat som ett område för utveckling.

Hur stor exploateringen av området kan bli kommer att prövas i planarbetet. Nyckelfrågor som behöver utredas i planarbetet är t ex  friytekravet och parkeringsbehovet.

 Det ligger helt rätt i tiden att utveckla området med tanke på Norrbotniabanan och det ligger dessutom helt i linje med översiktsplaneringen för Sävar, säger Mikael Berglund (S) kommunstyrelsens ordförande. 
Detaljplanen beräknas antas tredje kvartalet 2020. Slut citat pressmeddelandet från Byggnadsnämnden. Den finns självklart på Umeå kommun med kartor och beskrivning hur området ser ut och det sker även samråd innan planen slutgiltigt antas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.