Det blåser en hel del inom alliansen

Det blåser en hel del inom alliansen. Frågan är om det inte redan är styv kuling. Igår när det var moderaternas dag i Almedalen kom frågan många gånger till Ulf Kristersson. Inte fick då jag klart för mig var han står i frågan om Sverigedemokraterna. Min tolkning är förutom att han vill ge SD ordförandeplatser i utskotten även att han kommer att styra med SD.

Nu har även KD,s Sara Skyttedal lagt sig i debatten och kritiserar C och L för deras syn när det gäller utskotten för SD. Det är magstarkt tycker jag att en KD are, från ett parti som kan ramla ur riksdagen ska peka finger åt C och L. Så här speglas den frågan i Omni

Sara Skyttedal går till hårt angrepp mot Liberalerna och Centerpartiet och anklagar de borgerliga kollegorna för att inte göra allt för att försöka bilda en alliansregering efter valet. De hårda orden kommer som en reaktion på att C och L backat från allianskravet om att ge Sverigedemokraterna ordförandeposter i riksdagsutskotten.

 C och L måste sluta bete sig som amatörer, säger hon till Expressen. I ett inlägg på Twitter fortsätter hon sin kritik och skriver att det finns anledning att ifrågasätta  hur starkt Annie Lööfs ledarskap är och att det är osäkert om C och L kommer att rösta för Ulf Kristersson som statsminister.

Lööf svarar på Twitter att hon visst vill bilda en alliansregering, men att hon vägrar låta Sverigedemokraterna diktera villkoren . Efter ytterligare ordväxling skriver Lööf att Skyttedals attityd inte direkt är allianssammanhållande  och att C är det enda parti i Alliansen som ligger tydligt över valresultatet .

Skyttedal, som i dag är kommunalråd i Linköping, var drivande bakom att Decemberöverenskommelsen föll. Slut citat.

Det var ord och inga visor men att KD och Skyttedal gärna till och med skulle regeringsförhandla med Sverigedemokraterna. Jag har tycket att det är märkligt att ett parti som säger sig vila på europeisk kristen grund och västerländsk humanism kan ha sån främlingsfientlig ställning men så är det.

2 kommentarer

  1. Sixten.jonsson

    Det är orimligt att driva företag med dessa arbetsgivaravgifter.Nu har vi de högsta ända sedan 1990 då Ingvar Carlsson var statsminister.Men Vilken skillnad jämfört med Jimmy Hoffa fackpamp som driver hat mot alla småföretag för han ska ha storföretag där dom små pamparna har full representation och fina kontor med ombud med luckrativa förmåner och dessutom slippa arbeta nere på golvet. Löfven måste bort från Rosenbad till varje pris.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Arbetsgivare avgifter är i de flesta fall olika försäkringar och andra reformer. Om du inte vet det då har jag suttit i centrala förhandlingar för byggnadssrbetarna. Dessa referomer och försäkringar får man räkna av i löneförhandlingarna. Drar man ner på arbetsgivaravgifterna måste de pengarna återföras till löntagarna i form av lön

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.