Moderater och Kristdemokrater förhandlar med SD

Moderater och Kristdemokrater förhandlar med SD. Jag har fått rätt i den frågan och det gäller hur man ser på samarbete med Sverigedemokraterna och samarbete med dem från moderat håll. Den som bekräftat att det sker och som jag har sagt många gånger i min blogg men som de inte har erkänt är Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson. Han sa att samarbete sker i riksdagens utskott där man försöker finna en gemensam lösning.

Det är därför inte förvånande att liberalerna och centerpartiet inte ville styra med M. De hade ett annat bevis och det var att M och KD lade en gemensam budget som i riksdagen stöddes av SD. Ingen ska inbilla mig att det inte skett kontakter mellan M och SD så man var säkra på att gå ett stöd av SD. Svantesson hon kan säkert göra upp med SD. Elisabeth Svantesson som för övrigt är född i Lycksele men sitter i riksdagen för Örebro län. Man har inte sett några spår i hennes budget om tt hon vet hur det är i en inlandskommun. Jag tycker det var ärligt av Åkesson att erkänna att man hade ett samarbete med M och KD och det finner man genom att läsa utskottens protokoll.

3 kommentarer

  1. johansson

    Det är väl inget fel att förhandla med SD, moderaterna är ju inte i regeringen, svenska politiker skämmer ut sig, socialdemokraterna går i säng med centern och liberalerna och nu får man driva alliansens budget och sedan blir det ren centerpolitik, eftersom jag röstade på socialdemokraterna känner jag mig lurad och besviken, vete fan vad har blivit av socialdemokratin den finns inte längre

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Alternativet har varit att du fått en moderatregering med stöd från SD

  2. Sixten

    Det betyder att det ligger ett väldigt stort ansvar på att januariöverenskommelsen blir lyckad och ger inblandade partier ett positivt väljarstöd i opinionen annars får du helt rätt och En ny Merkel skapas i Sverige för lång tid framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.