KD tar väljare av Moderaterna och SD

KD tar väljare av Moderaterna och SD. Det framkommer med all tydlighet enligt stora Sifo. Kristdemokraterna får i mätningen 13% av stödet och nosar nu moderaterna i hasorna. Moderaterna ligger nu på samma nivå som när Kindberg Batra fick gå. Jag själv är inte alls förvånad över att KD närmat sig moderaterna när det gäller förtroendet eftersom hon inte försökt lura väljarna med olika besked om synen på SD. Hon var först ute med att direkt säga att vi i KD kan tänka sig samarbete med SD.

Kristersson han försökte inbilla att alliansen var större än de rödgröna trots att valresultatet visade annat. Alliansen behövde stöd från SD för att kunna styra Sverige. Där var Liberalerna och centerpartiet ståndaktiga och sa inte vara beroende av SD och då blev den en överenskommelse med S och MP. Även S och C har backat i Sifos undersökning. Så här såg Sifos undersökning ut.

Vänsterpartiet 8,7 (+0,3) *
Socialdemokraterna 27,6 (-2,9)
Miljöpartiet 5,6 (+1,6)
Centerpartiet 6,9 (-1,7)
Liberalerna 3,7 (-0,6)
Moderaterna 16,0 (-3,2)
Kristdemokraterna 13,0 (+7,6)
Sverigedemokraterna 17,1 (-1,2)
PÖvriga 1,3 (0,1) *

Undersökning bygger riksomfattande slumpmässigt utval sv strax över 9000 personer. Som ni ser är SD näst största parti trots att de tappat till KD. Liberalerna har det även i den här undersökningen jobbigt men vi vet att de klarade spärren i EU valet. Det skall bli intressant att se hur mycket mer Moderaterna backar innan det blir en ny partiledare. Ska Liberalerna komma över spärren tror jag att även de kommer att ta allmänborgliga väljare från moderaterna. Jag har aldrig trott att M skulle kunna bli det tunga partiet inom borgligheten med Kristersson som partiledare. Det bygger jag på att jag känner många moderater som tvivlade på honom redan från början att Kristersson kunde inte vara en person som kunde axla Reinfeldts mantel. Det blir en spännande tid inom politiken framöver och ett ytterligare besked av moderat politik att sänka skatten är det enda som gäller förutom brott och straff de går inte väljarna på. Alla vet att välfärd kostar pengar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.