Är det lönt att sätta potatis själv

Är det lönt att sätta potatis själv. Jag gör det men det är en hel del slit eftersom den enda maskin jag har är en jordfräs och den kör jag upp fårorna med. Det är en djäkla maskin att leva om och skakar som fasen. Landet det harvas upp av Tomas som slår åkrarna. Resten är handarbete. Igår och i dag har grävt på potatisen som är 3 sorter
Mandel, King Edvard och Folva. Jag sätter så att det ska räcka till oss, Magnus och hans familj och hans svärfar Cleas-Göran.

Magnus hjälpte mig och körde jordfräsen när vi satte potatisen och jag sköter landet till det är dags att ta upp pären. Du kommer alla och vi hjälps åt att ta upp dem. Nu har jag grävt på och rensat bort ogräset och det är inte otänkbart att jag måste rensa en gång till. Nu får man hålla tummarna att man slipper sjukdom men det vet man aldrig. När vi tar upp potatisen brukar jag kalka dem i förebyggande syfte så inte hela skörden ruttnar bort. Det är trädgårdskalk ett medel emot då åker den dit bara den som är sjuk när man tar upp. För att vara ärlig tror jag inte det är värt priset men det är en utmaning och motion att gräva på och upp potatisen. Det blir självklart att kolla och äta även när det är nypotatis med någon god sill och en nubbe till.

En kommentar

  1. Olle

    Klart man ska ha egen potatis , i butiken finns ju bara tvättad potatis utan smak. King Edvard ska det vara och Mandel .Även lite fast sort som lämpar sig till gratänger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.