I kväll spelar Sverige om en VM final mot USA

I kväll spelar Sverige om en VM final mot USA. USA vann i går i en mycket spännande match mot England Som vanligt tog man ledningen med 1-0 utan storstjärnan Megan Rapinoe Som saknades för en lårskada. Hon både håller på Sverige och motiveringen för henne är att Sverige och USA är de två bästa lagen. Jag gillar henne även för sin rakhet och har sagt att hon aldrig skulle gå till Vita Huset och träffa Trump. Hon sjunger inte heller nationalsången och det är för att presidenten ser inte att alla människor är lika mycket värda, då han inte försvarar homosexuella och att kvinnorna äger sin kroppar och ska ha rätt till abort.

Så till kvällens match mot Nederländerna har ett mycket bra lag men lite små skavanker på flera spelare. Jag är inte alls kika säker på seger som många av experterna är där de flesta tippar svenskt. Sverige har tyvärr Rolfö fick sitt andra gula kort i kvartsfinalen mot Tyskland och är därmed avstängd i kväll. Vem som får spela vet vi inte när detta skrives men Frida Östberg hon vill se Lena Hurtig som ersättare för Rolfö. Jag ska avstå från att tippa för jag tycker Nederländerna spelat mycket bra och vi såg när USA och Sverige möttes i gruppspelet var USA det klart bättre laget men bollen är rund. Jag tycker Sverige spelat bra men man skapar för lite målchanser med målvakten är bra.

Jag satt hela tiden i går framför TV och såg USA besegra England på ett smart och bra sätt och vilket tryck de satte in direkt efter start. Jag tycker också det är bra att man införde var. England trodde man kvitterat men med den tekniken såg man att det var offside, liksom att den straff man fick var också helt klar men straffskytten slog en helt misslyckad straff. Nu väntar vi till kl 21 och då hoppas vi att det svenska anfallsspelet hittat formen.
Spännande blir det men i vilket fall som helst tycker jag att domarna ska fortsätta som de gjort tidigare matcher?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.