Borgliga partier närmar sig SD

Borgliga partier närmar sig SD. Igår nämnde Mikael Damberg i Agenda att han skulle göra en inbjudan till alla partier utom SD för att delta i samtal om brottsligheten. Det var i ett samtal mellan Damberg och Ulf Kristersson. Damberg ville inte inbjuda SD till samtalen om brottsbekämpning då han tycker att SD har en helt Anna värdegrund. Ingen kan väl säga emot Damberg om detta.

Det dröjde inte länge förrän både Moderaterna och Kristdemokraterna reagerade på detta och tycker att även SD skulle inbjudas till samtalen. Döm om min förvåning att senare idag har centerns representant i justitieutskottet Johan Hedin meddelat nyheterna att de tycker de ska bjudas in till samtal om detta med gängkriminaliteten. Han sa Partiet vill se en parlamentarisk beredning som tittar på frågan, och då kommer samtliga partier ingå 

Nu var det inte frågan om någon parlamentarisk beredning som Damberg svarade på förutom att han i Tv betonade till Kristersson att det finns inga nya poliser att sätta in nu då det tar minst ett halvår att de antal som s-regeringen ökade utbildningen då är utbildade. Äntligen någon som i direktsändning talade om för moderaterna att de har inte utbildat tillräckligt med poliser när de styrde Sverige.

Jag läste även nu i eftermiddag att Kristersson skulle inbjuda Åkesson till ett eget samtal. Han lan inte vara sämre än KD i det fallet om de tänker styra med hjälp av SD efter nästa val. Han har till DN sagt att han inte är främmande för ett sådant möte och att han pratar med alla människor i politiken . Jag är inte alls förvånad över detta för han hade tänkt bilda regering med alliansen och med stöd av SD. Annars hade han aldrig kunnat säga att vi är större än de röd gröna. Som tur var för Sverige så sade både Björklund och Liberalerna liksom Centerpartiet nej till detta. Han kunde inte lura dem. Det innebar att man undviker en total slakt av välfärden även om det blev ett givande och tagande i Januariöverenskommelsen som självklart var helt nödvändig.

3 kommentarer

  1. Petter

    Jag tror det är enda sättet att ta med SD i samtalen , människor är less på att brottsligheten spårat ut.
    När och om det börjar vända och Sverige blir tryggt kommer SD att sjunka som en sten.
    Att hålla dom utanför ökar bara deras popularitet. Och demokratiskt sett är de ju oroväckande näst största partiet, händer inget med brottsligheten före nästa val går de om samtliga partier tyvärr.

      • Petter

        Vi får se hur det blir.
        Men det är en form av missnöjesparti, lyckas de mer ”seriösa” partierna minska brotten och ge mer rättvisa i samhället kommer de som anser sig pissade på av etablissemanget ” gå” hem till sina tidigare partifärger. Men som det ser ut i samhället på grund av ”godtrogna” politiker så bildas denna typ av partier. Denna utveckling vi sett de sista 20 åren var sånt som vi vanliga kunde förutspå för länge sen, men politiker vågade inte ta tag i problemen i rädsla att förlora sig så ”viktiga” makt. Viktigare att sitta på sina höga hästar och blunda istället för att agera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.