Boris Johnson har förlorat varje omröstning

Boris Johnson har förlorat varje omröstning. Det är sedan han blivit premiärminister. Vilken lekstuga det är i Storbritanniens parlament. Visst funderar man över vilken typ av partiledare man tillsatt. Han har uteslutit Churchills barnbarn Nicholas Soames 71 år nu när han mfl inte vill gå till ett avtalslöst Brexit. Han lär nu inte få kandidera till parlamentet och för partiet som han varit aktiv runt 40 år, samma gäller även för de andra som gått emot Brian Johnson om de inte är uteslutna redan. Soames tillhörde Brexit motståndarna och han kom in i parlamentet 1997 och var en anhängare av Cameron. Jag tror inte att Cameron trodde det skulle bli ett nej till EU och han sitter säkert på sin kammare och ångrar folkomröstningen.

Det fanns ett färdigförhandlat avtal om utträdet som förre premiärministern Theresa May förhandlat fram men som parlamentet ej godkände. Det är vanligt att det kostar att gå ur ett medlemsskap. Det finns inga regler hur det skulle se ut vid ett Brexit. Storbritannien har varit med i många stora EU projekt inte minst inom forskningen och går man och inte gör rätt för sig är man ute. Om tex Norge är med i EU projekt får Norska staten stå den andel som EU nu gör. I ett Brexit som Johnson förespråkar måste man även omedelbart ha bevakade gränsövergångar och hela deras sjöfart får problem och mycket byråkrati för transporter till EU länder. Problem blir det säker även i den tunnel som går mellan EU och Storbritannien. Det finns även en gräns mot Irland som blir kvar i EU. Förmodligen kommer säkert Skottland att vilja lämna Storbritannien och kanske även fler.

Igår hände det en hel del i deras Parlament som ställer frågan vart man är på väg. En lag antogs om att ett omedelbart Brexit det blir inte av. Man sa också nej till premiärministerns förslag om extraval för Brexitfrågan nu är klar så Johnson åkte även igår på 2 riktiga bakslag och nu får vi se vad som händer den närmsta tiden om det blir förhandlingar med EU fram till februari dvs en förlängning och vilket innehåll det blir eller om det gamla framförhandlade avtalet ändå blir det som kommer att gälla, med vissa förtydliganden. Det som sker i Storbritannien måste ge negativa effekter på hur demokratin och dessutom om det blir ett Brexit ändå och att det då slår hårt mot ekonomin.

Jag avslutar med en artikel från om som kom strax före midnatt och som lyder enligt följande.

%Ï REAKTIONER PÅ BREXITUTVECKLINGEN Premiärminister Boris Johnssons svidande nederlag i underhuset är naturligtvis toppnyheten på de brittiska tidningarnas förstasidor på torsdagen.

De konservativa och brexitvänliga tidningarna fokuserar på att Labourledaren Jeremy Corbyn inte tog chansen att få till det nyval han så länge talat om genom att inte ge stöd till Johnsons förslag.
Hycklande  Corbyn tackar nej till nyval för att häva dödläget , skriver exempelvis Daily Telegraph på sin förstasida.

The Guardian, som ofta driver linjen att Storbritannien inte bör lämna EU, fokuserar i stället på Johnson.
Bekymrad Johnson lider trefaldigt nederlag i underhuset , skriver tidningen.
Även Metro tar sikte på Johnson och konstater att han hittills förlorat varje omröstning i sedan han blev premiärminister.
Han kan helt enkelt inte vinna , lyder tidningens rubrik. Slut citat

Det här sista var en nyhet att han förlorat varje omröstning sedan han blev premiärminister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.