Svår match för Björklöven i kväll

Svår match för Björklöven i kväll. Visserligen är det Vita Hästen man möter men tittar man tillbaka i tiden så har man haft mycket svårt mot dem. Man har haft mycket svårt hemma i Umeå och förlorat 4 av de 5 senaste matcherna och den femte vanns på förlängning. Nu ska man inte jämföra förr och nu men något beror det på. Björklöven gjorde det bättre förra säsongen borta mot Hästen. I år tycker jag det ser ut som om båda fått bättre lag men vem det är som har fördel av detta törs jag inte säga ens. De har i alla fall Oscar Masiello som varit Lövare med som en av målvakterna.

Björklöven får tillbaka Wiklund efter skadan och det tycker jag är en förstärkning även om hans ersättare inte gjorde bort sig. Det har varit bra spel i en man mindre och det visar att försvarsspelet varit bra och vill att det fortsätter så. Däremot har man slarvat och bjudet på några mål och chanser men klarat upp de flesta av dem. Det finns ingen laguppställning klar i appen Swehockey men jag tror det är bra om Cannata spelar i kväll även om Pettersson gjorde en bra match mot Almtuna.

Jag är inte alls säker på att de vinner sin 5:e raka säger i kväll och det beror delvis på hur man spelat mot Vita Hästen tidigare här i A3 arena. Det är en jämnare serie än de flesta tror enligt min syn på ishockey. Inom alla idrotter så kommer förlusten närmare ju fler segrar man har. Det är ett lag som inte alls motsvarat mina förväntningar före seriestarten och det är MoDo och där tror jag inte målvakterna är tillräckligt duktiga. Jag har trott som många andra att MoDo skulle bli ett topplag och att räkna bort dem från toppen ska man inte göra. Idag mötet MoDo möter idag serieledaren Timrå borta och det är ett Västernorrlands derby. Björklöven och Kristanstad har dock en mindre match än de andra lagen. I kväll tror jag att Björklöven behöver ett bra stöd av publiken som nog är en av seriens bästa publik. Jag hoppas på seger i kväll men är rädd att trenden med förlust hemma håller i sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.