Tack Björklöven för i kväll(onsdag)

Tack Björklöven för i kväll(onsdag). Jag vill börja tacka ledningen med VD Anders Blomberg och sportchefen Per Kenttä för det fina mottagandet vi fick i kväll. Vi det är Guldklubben i Västerbotten och det är vi som fått Riksidrottsförbundets högsta utmärkelse som var inbjudna till kvällens match. Det blev en kort information före matchen av båda och vi var mycket tacksamma för den information vi fick både på hur föreningen mår och för den information vi fick om hur sporten ska utvecklats.

Vi var tacksamma även för den mycket välspelade matchen vi fick se. Man spelade också på det sätt som Kenttä sa var modellen. Jag för min del som sett mycket ishockey sedan vi flyttade hit till Umeå 1959. Som man spelade de två första perioderna är det mycket länge sedan man spelade så bra. Det var precis som om det var Sovjet som spelade med ett snabbt spel och passningarna gick hem för länge sedan.

Efter första perioden ledde man med 1-0 efter att ha vunnit skotten med 16-8. I andra perioden vann man med 4-1 och skotten med 16-9. I sista perioden förlorade man med 2-1 och skotten med 22-10 totalt seger med 6-3 och skotten 42-39. Det blev lite onödigt slarv i sista perioden och det kanske inte är så konstig att man slappnar av lite när man leder med 5-1.

Jag tycker hela laget gjorde en mycket bra insats men det är klart det blir ganska tryggt när man har en sådan målvakt som Joe Cannata. Han måste man försöka behålla fler säsonger för han är riktigt bra. Enda riktigt tråkigt var den domarmiss som gav en Lövenutvisning när det var knappt 7 minuter kvar. Det är två domare på isen och en sådan miss går inte att förlåta. Björklöven släppte in in något mål vid spel en man kort däremot ett när man var en mer på isen.

Det var också bra att man hittade en så bra match som en tidig seriefinal där man gjorde bra reklam för ishockey. Jag går alltid på matcherna men de som inte går så ofta och de övriga upplevde mottagandet och matchen som mycket positivt. Tack igen för i kväll.