IK Frej besöker Umeå i morgon för att kvala mot Umeå FC för en plats i superettan

IK Frej besöker Umeå FC i morgon för kval. Det är till superettan kvalet gäller. Frej kom på 14,e plats i superettan av 16 lag och hade jobbat ihop 29 poäng. Det tycker jag inte var så illa med de hade två lag efter sig nämligen Brommapojkarna och Syrianska som åkte ur serien direkt. Det är två lag som åker ur superettan och 2 som får kvala för att stanna varav Frej är ett från norra serien. Jag har tyckt att det vore bra för fotbollen om Umeå haft ett lag i superettan och nu finns chansen att UFC kan gå upp. Då tror jag att en seger på hemma plan är ett måste.

Jag tror det blir svårt eftersom de har haft för många dalar i spelet. Det är dock tur att anläggningen i Umeå har konstgräs och en bra Arena som kan ta mycket folk men tyvärr är det inget sommarväder utan det blir kallt så för de som ska dit gäller det att klä sig ordentligt. Det vore bra om det blev säg tre tusen som hjälper till att heja fram laget och ge lite inkomst.
Jag kan inte gå dit då jag ska skjutsa barnbarnet till hennes aktivitet utan får följa matchen via nätet och jag har inte varit dit det här året. Men hoppas självklart att UFC vinner. Serieupplägget känns inte bra eller rätt när ett kval ska avgöras första veckan i november. Det är Norrlandsfientligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.