Västerbotten bäst på att korta köerna

Västerbotten bäst på att korta köerna. Efter många år har inte minst alliansen alltid skället på köer och då är det även att skälla på de som gör jobbet. Jag tycker alltid och det har jag alltid tyckt att sjukvårdspersonalen gör sitt alla bästa hela tiden. De har ett tufft jobb där man på många ställen får uppleva döden. Inte speciellt roligt och de dom jobbar där personer som varit med och krockat eller kört på en älg gör ett bra jobb. Nu finns det nya kömiljarder även om jag inte gillar den typen av statsbidrag får man finna sig i dem när de införts. De är inte bara att stressa fram fler behandlade utan det gäller även resultaten av arbetet.

Nog om detta nu men som jag började bloggen har man nu varit bäst på detta och jag citerar några rader ur pressmeddelandet för det är för sällan media beskriver det som man gjort bra. Så här skrev man och jag citerar

Nyligen presenterades siffrorna för väntetider i hälso- och sjukvården för september 2019 som ligger till grund för de första utbetalningarna av den nya kömiljarden. Region Västerbotten är den enda region i landet som förbättrat tillgängligheten med 5 procentenheter eller mer både till specialistbesök och till åtgärder. Därmed får man full pott av kömiljardmedlen.
Under det senaste året har det gjorts en särskild satsning för att korta väntetiderna till specialiserad vård i Region Västerbotten. Insatserna har varierat från extramottagningar och operationer till uppdatering av väntelistor.  Slut citat.
Men glömt inte bort att det är inte första gången man gör bra saker. Jag tror att det är flera gånger man varit bäst i klassen som det bästa sjukhuset

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.