Travet gör tvärt emot vad de borde göra. Liknar gammelkommunister

Nu beter sig Travet som i gamla kommuniststaterna. Det är inte första gången och jag återkommer längre fram i bloggen. Nu gäller det det en tränare med B-licens som vill byta bana och det är klart att man skyller på reglerna som självklart är fel då de säger att det inte går. Har inte ronden så jag kan inte läsa vem det gäller. Men inbillar man sig på STC att det är på det sättet man får fler att jobba med travsport. Det är så nära gränsen ett näringsförbud man kan säga att jag vet att man har många regler som var ute ur tiden

Jag och en person till här i Umeå som satt i styrelsen tyckte att man sysslade med åldersdiskrimering när Bert Johansson vår framgångsrike kusk och tränare inte fick utöva träning och körning för att han hade fyllt pensionär och därför motionerade vi och till slut fick vi tillstånd en ändring så nu får man både ha en tränarrörelse och även fick fortsätta. Vi menade tex att en ägare åt ett transportföretag fick bedriva sin rörelse hur länge som helst på grund av ålder och fick kära stora lastbilar så länge han inte fick medicinska hinder. Vi menade även om en tränare inte fick köra häst så fick han bedriva tränarrörelsen. Det om något var och är en åldersdiskriminering och vi fick gehör. Vi hade Jan Norberg som fick fortsätta att köra vilket var mycket bra för honom och han var inte sämre än många andra.

Vad man sysslar med nu när man stoppar en person att flytta licensen till en annan bana men det är inte ålder men personen blir dömd för näringsförbud på en annan bana. Däremot om man har kvar licensen på nuvarande bana har den helt rätt att starta över hela landet. Den som vill flytta licensen gör det säkert för att den ser bättre förutsättningar för sin rörelse och det är viktigt att de som sysslar med trav som en näring ska kunna flytta sin rörelse. Jag tycker man nu ska gr dispens till flyttning och samtidigt ändra reglerna. Nuvarande regel i detta fall liknar de regler kommunismen har använt i alla tider. Travet måste skärpa sig om man vill att sporten ska utvecklas annars kommer sotdöden. Har man fått licens bör den kunna gälla i hela Sverige och kunna flyttas till annan ort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.