Vi håller på med att ta död på allt levande på Jordklotet

Håller vi på att utrota oss själva. Ja tyvärr verkar det som att vi håller på att göra det. Tyvärr finns det inom den politiska högern de som inte tror på vad klimatförändringarna skapar. Vi har väl förra året sett många exempel på det med enorma oväder med mycket regn, orkaner, enorma skogsbränder och det mest allvarliga är att insekterna håller på att utrotas på många sätt. Det finns snart inga humlor kvar. Man vet också att i stort sett hälften av alla insekter håller på att utrotas och när det har skett sker ingen pollinering sv växter och inom en kort framtid försvinner den mat vi behöver. Nu gäller det att alla länder tar sitt ansvar och USA, Brasilien är några länder som måste skärpa sig. Regnskogarna får inte skövlas är ett exempel som bidrar till utrotningen av arter.

Så här beskriver Omni detta.
HOTEN MOT ARTRIKEDOMEN
En halv miljon insektsarter, hälften av alla insektsarter på jorden som katalogiserats, är på väg mot utrotning – vilket kan bli förödande för mänskligheten. Det skriver AFP med hänvisning till en färsk studie publicerad i går.

Småkrypens massdöd är del av en större utrotning som forskare menar pågår i detta nu – även kallad den sjätte massutrotningen. Förra massutrotningen orsakades av ett asteroidnedslag som dödade dinosaurierna och stora delar av allt annat liv, men den som pågår nu har orsakats av människor, enligt forskare.

– Mänsklig aktivitet ligger bakom nästan all tillbakagång och utrotning för dessa insektsarter, säger Pedro Cardoso, biolog och en av huvudförfattarna till studien.slut vita

Som ni ser är de vi alla som bidrar till vår undergång. Amerikanerna brukar vara pigga på att sätta in sanktioner så fort det inte går som de vill. Jag för min del tycker det borde vara dax att man vidtar sanktioner mot USA om de inte börjar ta sitt ansvar för den klimatförändring som de är en stor bidragande orsak till. Låt inte 2020 talet bli det årtionde när jordklotet förstörs av allt som människor hittat på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.