Självklart ska Marianne Mörk få säga vem hon vill slå på käften. Hermansson friad från förtal.

Jag vete fasen om folk har blivit galen. Det första som tyder på detta är den storm som blev efter Bingolotto i söndags. Är det något att reagera på det Marianne Mörk sa på en fråga från programledaren Rickard Olsson. Hon fick frågan om vem hon skulle vilja slå på käften. Hos sa självklart vem hon skulle vilja göra det på nämligen Donald Trump och Olsson svarade ja även jag eller något i den stilen.

Det påstods att det blev sån reaktion att de kände sig tvingade att ta tillbaka vad de sa i direktsändning och om jag förstod det rätt var det ledningen som tvingade fram detta. Är det inte längre det fria ordet som gäller. Om nu Mörk tyckte så på fråga måste hon för allt i världen få säga det. Har det var OK om hon sagt Stefan Löfven. Mig skulle det inte förvåna om inte TV 4 tyckt att detta var OK. Det finns de som hotat att sluta spela Bingolotto skulle det vara en befrielse om de som är emot det fria ordet slutat spela. Idrottsrörelsen ska inte begränsa det fria ordet. Då är det slutspelat för mig och många andra på spel som arrangeras av föreningsrörelsen. Jag tycker du Rickard Olsson och Marianne Mörk gjorde helt rätt som sa vad de kände för att slå Trump på käften. Hade det blivit samma om Mörk sagt min före detta man. Det tror jag inte.

Det finns många andra fall där det finns folk som inte tycker man får säga sanningen och det har jag själv råkat ut för. Nu blev även ”Soffan” Ann-Sofie Hermansson (s) fd detta kommunalråd i Göteborg friad för hon kallat två kvinnliga debattörer för extremister.De i sin tur polisanmälde henne för förtal men förundersökningen lades ned men då väckte de enskilt åtal. Så här skrev SvT text om domen. Tingsrätten: Fanns ”skälig grund”
Göteborgs tingsrätt har inte prövat
sanningshalten i Ann-Sofie Hermanssons uttalande. Däremot anser man att det hon har sagt inte är förtal. ”Vi anser att hon har haft skälig grund för sina uttalanden, säger Mats Hagelin, rådman i tingsrätten.

Rätten skriver att man bedömer att denna grund funnits på grund av uttalanden som debattörerna själva
gjort samt på grund av uttalanden som gjorts av grupperingen som de båda ingår i. Kvinnorna kommer att överklaga domen då inte delar bedömningen. Slut citat text tv.

När det så gäller enskilt åtal tror jag att den som som förlorar får betala motpartens rättegångskostnader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.