Bra förslag om åtgärder mot ungdomsbrottsligheten av Morgan Johansson

Morgan Johansson fortsätter att lägga förslag som ingår i brottsbekämpningen. Denna gång handlar de om brott som begås av unga förbrytare. Jag tycker det låter bra för unga kan inte sättas i fängelse utan man måste håven annan väg. Idag har det blivit så att unga kan bland annat göra brott på ”beställning” av äldre. Så här har Omni beskrivit just detta men det gäller av att det övriga delarna av samhället måste hjälpas åt i det förebyggande arbetet. Så här står det hos Omni

•SVENSKA BROTTSBEKÄMPNINGEN Regeringen vill införa utegångsförbud på helger för unga som begår brott, så kallad helghemsarrest, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till SVT Nyheter. ”Vi hoppas att det här kan bryta en brottsutveckling i tid, säger Johansson. Påföljden kallas ungdomsövervakning och ska gälla personer mellan 15 och 17, och i undantagsfall upp till 20 års ålder. Jag tycker detta är bra men blir förvånad när jag läser vad Johan Forssell, M:s rättspolitiska talesperson säger.

– Det här är ett förslag som vi moderater har drivit sedan 2013, så det är ju bra att det äntligen kommer, säger Johan Forssell, M:s rättspolitiska talesperson. Men det är ju mycket märkligt då hade vi en moderat justitieminister B. Ask och moderaterna var större än de andra borgliga partierna och de kunde inte genomföra åtgärder mot brottsligheten hos unga. Det är bra om Moderaterna vaknar och går se om de vill göra upp med V i stället. Det var roligt att M är glada att det äntligen kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.