Media är urusel i sin granskning då det inte talar om vilka insatser som är fleråriga eller engångsåtgärder på grund av pandemin. Lika i hela världen för allt ska betalas

Nu är det ett nytt stöd varje dag i Sverige. Ibland är det kommuner och regioner som igår. Jag vet inte om det är ett nivåhöjande stöd även för kommande budgetår dvs år 2021 och framåt och ett statligt stöd till kommuner och regioner var ett engångsstöd tror jag för utbildning och kompetenshöjning. Är det flera år är det bra men låt mig tveka. De nya permitteringsreglerna hoppas jag ska gälla över tid men det är jag tveksam till.

Många stöd har riktats direkt till företagen är jag dock säker på är engångsåtgärder. Jag tycker både regeringen och samarbetspartierna är dåliga på att tala om hur stödens ska gälla över tid eller inte och det måste man få veta i kommuner och regioner för att kunna planera för framtiden. Inte minst stöd till äldreomsorgen för där behövs en nivå höjning men som jag bloggat tidigare finns det många kommuner som inte borde ha något stöd då man i många fall har en skatt som ligger ända upp till 5kr lägre än Umeå och mer än 5kr mer än många små kommuner. Det måste även bli ett rättvisare system när det främst gäller kommunalskatten.

Sedan måste jag ge en riktig bredsida mot media och det är att de som nu tycks vara så bra på att granska inte har tagit reda på vilka åtgärder som är engångsåtgärder på grund av pandemin eller vilka som ska gälla över en längre tid och blir nivåhöjande för regioner och kommuner. Det är inget annat än svagt av media. Ska det gälla under en längre tid så måste man verkligen höja skatterna annars blir det till slut Ebberöds bank. Pensioner behöver också höjas och det får man väl höja avgifterna men då brukar den typen av höjningar avräknas i lönepotten och pensionerna det är den tyngsta del av arbetsgivaravgifterna. Även här är media urusel i sin granskning då man aldrig frågar de dom vill sänka det som de kallar arbetsgivare avgifterna om de vill att pensionerna ska sänkas. Jag är förvånad hur man hanterar budget i USA då man snart inte har några skatter utan lånar till allt och de har ju vräkt ut pengar lånar mer och då öven av Kina. Kom ihåg att allt ska betalas och det finns inga andra pengar än skatter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.