USA,s President Donald Trump beter sig inte som en statsman

Trump beter sig som ett barn som kommit i trotsåldern. Det grövsta tycker jag är att han nu ska lämna WHO och det mötet kritik från de flesta håll. Orsaken är att han tycker att de går Kinas ärende. Det är självklart att de först började rikta uppmärksamheten mot Kina då det var där som Corona först började i stor skala. Donald Trump har ju försökt att vilja vara en världsledare men det är väl det minsta man kan säga. Ingen person som bryter med frihandeln kan anses som en världsledare och ingen politiker som jag har sett agerat har använt hot och som grädde på det har han infört strafftullar. Det är inte bara WHO han hotar eller har hotat utan alla som inte tycker som honom. Ta bara hur lite han visst om vårt rättsystem där han skulle försöka hjälpa en rappare som dömdes i domstol.

Så här skrev Omni sent i går kväll om synen på hans agerande när det gäller WHO.
Donald Trumps hot om att frysa stödet till WHO är en tidsinställd bomb, skriver Politicos hälsoreporter Sarah Wheaton.
Även om alla medlemsländer på tisdagen enades om en oberoende utredning av Världshälsoorganisationens hantering av pandemin är inte det samma sak som att det ska ske omedelbart, skriver hon.

”Alla vill granska WHO:s svar – men Trump är den enda som vill börja redan nu”, skriver Wheaton.
CNN:s Rob Picheta och Jessie Young skriver i en analys att om Trump genomför hotet lär det mötas av en global kör av fördömanden. ”USA kommer även att lämnas utan tillgång till WHO:s resurser i sin kamp mot viruset, samt utan något att säga till om när det gäller hur WHO arbetar”, skriver de. Trumps hotbrev gav Kina en enkel öppning att utnyttja WHO-mötet till att framställa Kina som den globala ledaren i kampen mot viruset, skriver DN:s utrikeskommentator Michael Winiarski.
”På så vis har Trump gjort ett nytt självmål”, skriver han. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.